Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι στο Νταβός λόγω των επιθέσεων στην Κολωνία

Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι στο Νταβός λόγω των επιθέσεων στην Κολωνία

Αυξάνεται η πίεση στη Merkel μετά τις επιθέσεις μεταναστών κατά γυναικών στην Κολωνία

Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι στο Νταβός λόγω των επιθέσεων στην Κολωνία
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί στο 46ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στις 20 Ιανουαρίου αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε το ταξίδι της στο Νταβός καθώς βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση στην πατρίδα της, έπειτα από τις μαζικές, σεξουαλικές πιέσεις στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, το Βερολίνο διέψευσε τις πληροφορίες ότι η καγκελάριος δεν θα πάει στο Νταβός «λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχεται για το μεταναστευτικό», υπογραμμίζοντας πως «ούτως ή άλλως δεν είχε σκοπό να παραστεί φέτος».

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ακόμη πως στη θέση της κυρίας Μέρκελ στο Φόρουμ θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Σημειώνεται πως μετά τα δραματικά επεισόδια σεξουαλικής επίθεσης στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας, αλλά και σε άλλες γερμανικές πόλεις, η κυρία Μέρκελ άλλαξε στάση και τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά στις απελάσεις προσφύγων, οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα.

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα», αυτό «θα πρέπει να έχει συνέπειες (...) αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή», είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης