Bild: Ο τζιχαντιστής με το μαχαίρι στο Παρίσι συμμετείχε στις επιθέσεις στην Κολωνία

Bild: Ο τζιχαντιστής με το μαχαίρι στο Παρίσι συμμετείχε στις επιθέσεις στην Κολωνία

Ενας στενός του φίλος συνελήφθη έπειτα από τις πρωτοχρονιάτικες επιθέσεις, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες των αρχών

Bild: Ο τζιχαντιστής με το μαχαίρι στο Παρίσι συμμετείχε στις επιθέσεις στην Κολωνία
Μια ιδιαίτερα περίπλοκη τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τον άντρα που επιτέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι αφού σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά άλλων αστυνομικών, φέρεται να συμμετείχε στις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία!

Κι όμως, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, πριν μεταβεί στη Γαλλία ο άντρας είχε ζήσει σε εστία αιτούντων άσυλο στο Ρέκλινγκχαουζεν της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας στη δυτική Γερμανία, χρησιμοποιώντας το όνομα Ουαλίντ Σαλίχι. 

Επίσης, είχε συλληφθεί το 2014 για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών μέσα σε ένα νυχτερινό κλαμπ στην Κολωνία, ενώ όπως μετάδωσε η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», καταγράφηκε πολλές φορές στη Γερμανία χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες. 

Τώρα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» τονίζει πως σε έκθεση της γερμανικής αστυνομίας αναφέρεται πως τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς ο δράστης βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας και επιτέθηκε σεξουαλικά σε αρκετές γυναίκες.

Μάλιστα, ένας στενός του φίλος συνελήφθη έπειτα από τις πρωτοχρονιάτικες επιθέσεις, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες των αρχών, όσον αφορά και στο αν ο ίδιος συμμετείχε στα σεξουαλικά εγκλήματα, προτού ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα.
Κλείσιμο

Σημειώνεται στις 7 Ιανουαρίου, ο άντρας προσπάθησε να εισέλθει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι. Επίσης, σε ένα χαρτί που βρέθηκε επάνω του, με το οποίο θα αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση, ήταν γραμμένη η φράση: «Είμαι ο Άμπου Τζιχάντ Τούνσι, Τάρεκ Μπελγκάσεμ». 

Ωστόσο, η ταυτότητά του δεν είναι ακόμη απολύτως διαπιστωμένη από τις γαλλικές αρχές. αφού μπορεί τα δακτυλικά του αποτυπώματα να ταιριάζουν με εκείνα ενός άνδρα που είχε συλληφθεί το 2013 στη Γαλλία για ληστεία και είχε δηλώσει τότε Μαροκινός με το όνομα Σαλάχ Αλί, όμως δεν είχε μαζί του έγγραφα και τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να εξακριβωθούν. 

Ο άντρας που αναστάτωσε το Παρίσι κείτεται νεκρός 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης