Γάζα: «Ιστορική» η πρώτη συνεδρίαση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Γάζα: «Ιστορική» η πρώτη συνεδρίαση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Αισιόδοξοι οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι για την νέα κυβέρνηση - Πλάνα για αναδόμηση της Λωρίδας της Γάζας

Γάζα: «Ιστορική» η πρώτη συνεδρίαση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας
 

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Ράμι Χαμντάλα, τη σύγκλιση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το σχηματισμό της τον περασμένο Ιούνιο.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ma'an, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την συνεδρίαση «ιστορική ευκαιρία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το μήνυμα προς τους πολίτες της Γάζας είναι της ελπίδας, της ενότητας και της αναδόμησης.

«Το εθνικό πρόγραμμα για την Παλαιστίνη είναι ημιτελές χωρίς τη Γάζα και ο πρόεδρος έδωσε σαφείς οδηγίες στην κυβέρνηση ότι πρέπει να αναδομήσουμε τη Γάζα», συμπλήρωσε ο Χαμντάλα. Τόνισε δε, πως υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να παρέχουν ευκαιρίες εργασίας στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας.

Κλείσιμο

Στο μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο τονίζει πως τα χρήματα που προορίζονται για τη Γάζα, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ανοικοδόμηση της περιοχής έπειτα από τον βίαιο πόλεμο των περασμένων μηνών με το Ισραήλ.

Η διάσκεψη των δωρητών για την Λωρίδα της Γάζας που θα διεξαχθεί στο Κάιρο την ερχόμενη Κυριακή, πραγματοποιείται σε κλίμα δυσπιστίας καθώς δεν είναι λίγοι οι  δωρητές που εκφράζουν την ανησυχία τους για τον τρόπο αξιοποίησης των κεφαλαίων.

Ωστόσο, ο υπουργός Αστικών Υποθέσεων, Χουσείν αλ-Σείχ δήλωσε στο Ma'an ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες ώστε να δοθούν άδειες σε εργάτες από τη Γάζα για να μπορούν να περάσουν στο Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ συμφώνησε να εκδοθούν οι άδειες αυτές ώστε οι εργάτες να εργάζονται στο Ισραήλ σε απόσταση 40 χλμ από τα σύνορα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Γεωργίας, Σαούκι αλ-Αγιάσα δήλωσε πως η κυβέρνηση ενότητας είναι έτοιμη να χτίσει όσα γκρέμισε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης