Πάπας Φραγκίσκος: Οι πολίτες της Ουκρανίας υποφέρουν
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσευχήθηκε για τις οικογένειες και τα θύματα των συγκρούσεων
Η «αγαπημένη γη της Ουκρανίας» ήταν στο κέντρο της σημερινής ομιλίας του Πάπα Φραγκίσκου από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσευχήθηκε για τις οικογένειες και τα θύματα των συγκρούσεων ανάμεσα στους φιλορώσους και τους Ουκρανούς, λέγοντας: «Η τεταμένη κατάσταση και οι εχθροπραξίες δεν βοηθούν στο να επικρατήσει η ηρεμία, ενώ ο λαός υποφέρει».
Μάλιστα, δήλωσε πως έλαβε επιστολή από επίσκοπο της περιοχής που εξηγούσε την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία.
«Αγαπημένα μου αδέλφια, η σκέψη μου πηγαίνει στην αγαπημένη γη της Ουκρανίας, που γιορτάζει την εθνική εορτή της, και σε όλα τα παιδιά της χώρας τα οποία στερούνται την ειρήνη και την ηρεμία», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.