Καμερούν: Ελεύθεροι δύο ιερείς και μια μοναχή δύο μήνες μετά την απαγωγή τους

Καμερούν: Ελεύθεροι δύο ιερείς και μια μοναχή δύο μήνες μετά την απαγωγή τους

Οι δύο Ιταλοί και η μια Καναδή είχαν απαχθεί στις αρχές Απριλίου στα σύνορα με τη Νιγηρία

Καμερούν: Ελεύθεροι δύο ιερείς και μια μοναχή δύο μήνες μετά την απαγωγή τους
Ελεύθεροι αφέθηκαν σχεδόν δύο μήνες μετά την απαγωγή τους, στις αρχές Απριλίου, δύο Ιταλοί ιερείς και μια Καναδή μοναχή που είχαν απαχθεί από ενόπλους στο βόρειο Καμερούν, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μάρουα, στο βόρειο άκρο της χώρας στα σύνορα με την Νιγηρία.

Την είδηση για την απελευθέρωση τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικοινωνιών του Καμερούν.

Κλείσιμο
«Επιβεβαιώνω την απελευθέρωση των δύο ιερέων και της μοναχής που είχαν απαχθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Είναι καλά στην υγεία τους και τώρα βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Γιαουντέ», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο υπουργός Επικοινωνιών Ίσα Τσιρόμα Μπακαρί.

«Οι στρατιωτικοί μας τους παρέλαβαν από ένα χωριό κοντά στο Αμσιντέ» κοντά στην μεθόριο με την Νιγηρία, στην οποία κρατούνταν οι όμηροι, δήλωσε πηγή της ασφάλειας του Καμερούν.

«Μείναμε μια εβδομάδα στην Νιγηρία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Τελικά μας τους παρέδωσαν κατά την διάρκεια της νύχτας», εξήγησε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αυτή, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας του Καμερούν την έχουν αποδώσει σε ένοπλους Νιγηριανούς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης