Η Γερμανία ήταν η τελευταία στη λίστα των χωρών που έχουν μέχρι στιγμής αντιδράσει στην απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μπλοκάρει την πρόσβαση των Τούρκων στο Twitter.
«Αυτά που ακούμε από την Τουρκία δεν συμβαδίζουν με ό,τι αντιλαμβανόμαστε ως ελευθερία στην επικοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Κριστιάνε Βιρτζ.
«Δεν ταιριάζει με την ιδέα μας για την ελευθερία της έκφρασης να μπλοκάρουμε ή να απαγορεύουμε κάθε μορφής επικοινωνία» συμπλήρωσε η Βιρτζ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.