Xαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία o Γκορμπατσόφ
Ο λαός της Κριμαίας διόρθωσε ένα λάθος, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης και επέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους από τη Δύση
O πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χαιρέτισε σήμερα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία και απέρριψε την ιδέα των χωρών της Δύσης να επιβάλουν κυρώσεις σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους.
«Αν και η Κριμαία την εποχή εκείνη είχε ενωθεί με την Ουκρανία σύμφωνα με τους σοβιετικούς νόμους (...) χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του λαού (της), σήμερα ο λαός αυτός αποφάσισε να διορθώσει αυτό το λάθος. Πρέπει να το χαιρετίζουμε αυτό και όχι να ανακοινώνουμε κυρώσεις» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας είχε προσφερθεί ως «δώρο» στην Ουκρανία από έναν ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, το Νικίτα Χρουστσόφ, το 1954.
«Για να επιβάλει κανείς κυρώσεις πρέπει να έχει πολύ σοβαρούς λόγους. Και οι λόγοι αυτοί πρέπει να στηρίζονται από τον ΟΗΕ», εκτίμησε ο Γκορμπατσόφ.
Κλείσιμο
«Η έκφραση της βούλησης του λαού της Κριμαίας και η ενσωμάτωσή της στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί επαρκή λόγο» έκρινε ο ίδιος.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.