Την προσεχή Παρασκευή, 21 Μαρτίου, θα υπογραφεί τελικά η συμφωνία σύνδεσης Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα. Στόχος σύμφωνα με διπλωματική πηγή είναι να υπογραμμιστεί η ευρωπαϊκή στήριξη στις νέες αρχές του Κιέβου.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αυτή αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των τελευταίων εξελίξων στην Ουκρανία καθώς αποτέλεσε την απαρχή των επεισοδίων στην πλατεία Ανεξαρτησίας όταν ο τότε πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει επιλέγοντας το δρόμο της στήριξης από τη Ρωσία.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.