Στα πρώτα 21 ονόματα Ρώσων και Ουκρανών (από την Κριμαία) αξιωματούχων στους οποίους θα επιβληθούν οικονομικά μέτρα κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.
Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών.
«Συμφωνήσαμε στα μέτρα - περιορισμούς στη χορήγηση βίζα και "πάγωμα" περιουσιών για 21 αξιωματούχους από την Ουκρανία και τη Ρωσία» έγραψε ο Λίναν Λινκεβίτσιους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η λήψη νέων μέτρων όταν οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Reuters η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα 21 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.