Ουκρανία: Ο ΟΗΕ ανέπτυξε παρατηρητές, για να ερευνήσει τυχόν παραβιάσεις
Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μιλά για δραστική επιδείνωση όσον αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Μια ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπτύχθηκε στην Ουκρανία για να ερευνήσει παραβιάσεις, περιλαμβανομένης και της περιοχής της χερσονήσου της Κριμαίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, όπως δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του ΟΗΕ.
«Ανησυχώ βαθύτατα για την κατάσταση στην Κριμαία, όπου μοιάζει να μην υπάρχει το κράτος του νόμου προς το παρόν, και άρα (σημειώνεται) μια δραστική επιδείνωση όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αν και ο Σιμόνοβιτς δεν μπόρεσε να εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας κατά την διάρκεια της εν εξελίξει αποστολής του είπε πως έλαβε αξιόπιστες μαρτυρίες για αυθαίρετες κρατήσεις, βασανισμούς, συνεχή εμπόδια για τους δημοσιογράφους και εξαφανίσεις ακτιβιστών στη χερσόνησο.
Οι παρατηρητές του ΟΗΕ εντέλλονται επίσης να εξακριβώσουν τα γεγονότα σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπόλοιπη Ουκρανία, περιλαμβανομένων δολοφονιών και βασανισμών.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.