Ρέντσι και Αλφάνο συναντήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας - Αύριο αρχίζει η επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος
UPD:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν απόψε ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον γραμματέα της Νέας Κεντροδεξιάς και αντιπρόεδρο της απελθούσας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, Αντζελίνο Αλφάνο.
«Κατέστη σαφές ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα ενταχθεί η αριστερά του Νίκι Βέντολα, ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι οι ίδιες με αυτές που στήριζαν την κυβέρνηση Λέτα. Αυτό είναι σαφώς θετικό», είπε ο Αλφάνο μετά τη συνάντηση.
Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς τόνισε επίσης ότι «δεν πρόκειται να ψηφισθεί καμία έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών».
Οι προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του στον Ματέο Ρέντσι όπως διευκρίνισε είναι η τόνωση της απασχόλησης, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των βιοτεχνών και των αγροτών καθώς και η θέσπιση φοροελαφρύνσεων για τους οικογενειάρχες.
Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Αλφάνο ανέφερε ότι από αύριο το απόγευμα, μετά την οριστική εξακρίβωση του ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις και η βούληση για να συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, θα ξεκινήσει η λεπτομερής επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος.
«Θεωρώ ότι ως το σαββατοκύριακο η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη. Δεν βιαζόμαστε υπερβολικά, θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7 ο Μαουρίτσιο Λούπι, υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Λέτα και στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»