Ο Τζίμι Κάρτερ ύμνησε τον άνθρωπο Νέλσον Μαντέλα

Ο Τζίμι Κάρτερ ύμνησε τον άνθρωπο Νέλσον Μαντέλα

Για το μεγαλείο του Νέλσον Μαντέλα μίλησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN

Ο Τζίμι Κάρτερ ύμνησε τον άνθρωπο Νέλσον Μαντέλα
Όπως είπε ο κ. Κάρτερ ο Μαντέλα έδωσε τρανό παράδειγμα συμφιλίωσης συγχωρώντας τους διώκτες του γεγονός που ιστορικά άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του στίγμα. Σύμφωνα με τον Κάρτερ η ενέργεια αυτή του Μαντέλα ήταν φωτεινό παράδειγμα «ενός θαρραλέου που δεν έκανε κατάχρηση της εξουσίας του με το να αντεπιτεθεί και να συνεχίσει τη βία».

Ο Τζίμι Κάρτερ ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1976-1981, είχε την τιμή όπως είπε να συναντηθεί πολλάκις με τον Μαντέλα από τότε που ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή ενώ υπενθύμισε πώς βρέθηκαν μαζί και στο «συμβούλιο των γερόντων» που αποτελείται από πρώην κορυφαία ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας κοινότητας.

Κλείσιμο
Ο Τζίμι Κάρτερ ανέφερε επίσης, ότι όταν ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προσπάθησε να βοηθήσει στον τερματισμό του απαρτχάιντ, αλλά όπως είπε ο διάδοχός του Ρόναλντ Ρίγκαν «σταμάτησε» μερικά από αυτά που η κυβέρνησή του είχε επιτύχει.

Εν τω μεταξύ ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μαντέλα τηρήθηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου όπου η ουκρανική αντιπολίτευση συνεχίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης η οποία αρνείται τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος της Ρωσίας.

Ο εκ των ηγετών της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ κάλεσε τους χιλιάδες διαδηλωτές να τιμήσουν τον άνθρωπο «που έδειξε πως πρέπει να ζουν και να δρουν» ενώ ανέφερε και την περίφημη φράση του Μαντέλα.« φαίνεται πάντα αδύνατο μέχρι να συμβεί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης