Με χορούς και τραγούδια οι Νοτιοαφρικανοί θρηνούν τον Μαντέλα

Με χορούς και τραγούδια οι Νοτιοαφρικανοί θρηνούν τον Μαντέλα

Εκατοντάδες έχουν συρρεύσει έξω από το σπίτι του Μαντίμπα ανάβοντας κεριά στη μνήμη του και εναποθέτοντας λουλούδια

Με χορούς και τραγούδια οι Νοτιοαφρικανοί θρηνούν τον Μαντέλα

Μελωδίες ακούγονται και χοροί έχουν στηθεί έξω από το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα, από εκατοντάδες Νοτιοαφρικανούς που πενθούν τον «πατέρα της δημοκρατίας».

Με αναμμένα κεριά, λουλούδια και φωτογραφίες του αγαπημένου τους Μαντίμπα, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών, προσεύχονται για εκείνον που στιγμάτισε την ιστορία με τον αγώνα του.

Κλείσιμο

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, η μουσική σε κέντρα και σπίτια σίγησε και σε ολόκληρη την Πρετόρια επικράτησε σιωπή.

Σιγά σιγά, όμως, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται έξω από την κατοικία του Μαντέλα που πλέον λειτουργεί ως μουσείο, ο ρυθμός επανήλθε στους δρόμους της νοτιοαφρικανικής πόλης, ενώ ακούστηκαν ακόμα και βουβουζέλες στη μνήμη του.

Φορώντας τις πιζάμες τους, ή τυλιγμένοι στις κουβέρτες τους, πάνω από 500 άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο κρατώντας κεριά και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Νοτίου Αφρικής.

Κάποια από τα τραγούδια στη συνέχεια ανέφεραν «αν δεν έχετε δει τον Νέλσον Μαντέλα, δεν γνωρίζετε τον άνθρωπο», ενώ ανάλογες σκηνές εκτυλιχθήκαν σε ολόκληρο το Γιοχάνεσμπουργκ. 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης