Στη Νότιο Αφρική θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ για να υποβάλλουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με το Associated Press.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ «Ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα για να τιμήσουν τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα και να λάβουν μέρος σε σχετικές εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα».
Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε περισσότερα απ’ ότι θα μπορούσε να κάνει ένας και μόνο άνθρωπος και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το παράδειγμα που έθεσε ο Μαντέλα».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.