Η απαγόρευση της περιτομής έφερε κοντά Εβραίους και Μουσουλμάνους

Η απαγόρευση της περιτομής έφερε κοντά Εβραίους και Μουσουλμάνους

οι γιατροί προειδοποιούν ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης ενδέχεται να αυξηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών καθώς οι γονείς θα αναγκάζονται να συνεχίζουν αυτή την πρακτική κρυφά.

Η απαγόρευση της περιτομής έφερε κοντά Εβραίους και Μουσουλμάνους
Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου να απαγορεύσει την περιτομή στα μικρά αγόρια έχει προκαλέσει μια σπάνια επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Εβραίων, των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών, που θεωρούν ότι το μέτρο αυτό απειλεί τη θρησκευτική τους ελευθερία.

Παράλληλα, οι γιατροί προειδοποιούν ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης ενδέχεται να αυξηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών καθώς οι γονείς θα αναγκάζονται να συνεχίζουν αυτή την πρακτική κρυφά.
Ευρωπαίοι ραβίνοι που συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο δεσμεύθηκαν να αγνοήσουν την απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας.

Σκοπεύουν επίσης να συζητήσουν με χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς αξιωματούχους την επόμενη εβδομάδα στη Στουτγάρδη ώστε να ερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πολεμήσουν κατά της απόφασης αυτής ενωμένοι.

Ο Πίντσας Γκόλντσμιθ, επικεφαλής των ραβίνων της Μόσχας και διοργανωτής της τριήμερης συνάντησης, δήλωσε ότι η απαγόρευση αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας και επεσήμανε ότι αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της αυξανόμενης προκατάληψης των ευρωπαϊκών νόμων εναντίον των μη-χριστιανών, μετά την ελβετική απαγόρευση για την ανέγερση μιναρέδων και την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε δημόσιους χώρους στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Κλείσιμο
Δικαστήριο της Κολωνίας πήρε την απόφαση αυτή αφού ένας γιατρός που περιέθαλψε ένα αγόρι για αιμορραγία έπειτα από περιτομή ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την απόφαση δεν απαγορεύεται η περιτομή, όμως επισημαίνεται ότι οι οικογένειες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν οι γιοι τους για να μπορέσουν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να υποβληθούν σε περιτομή.
Μέχρι στιγμής η απαγόρευση ισχύει για την περιοχή που έχει δικαιοδοσία το δικαστήριο της Κολωνίας.
Στη Γερμανία ζουν περίπου 120.000 Εβραίοι και 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, οι οποίοι επίσης καταδίκασαν την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι ραβίνοι έχουν απευθυνθεί σε μέλη του γερμανικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για να τους πείσουν να προωθήσουν μια νομοθεσία που δεν θα επιτρέψει να επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.
Την ίδια ώρα Εβραίοι και μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν για την «προσβολή στα βασικά μας θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης