Οι ρωσικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουν ουδέτερες ζώνες κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Οι δηλώσεις του Πεσκόφ έγιναν ύστερα από έναν σύντομο τρίτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία χθες, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν νέες ανταλλαγές αιχμαλώτων αλλά δεν σημείωσαν καμία πρόοδο προς μια κατάπαυση πυρός.
Ο Πεσκόφ δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι δεν αναμενόταν καμία σημαντική πρόοδος.
Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα ότι είναι δύσκολο να δει κάποιος πώς θα μπορούσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκιπριν από τα τέλη του Αυγούστου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Μέλος της ουκρανικής αποστολής δήλωσε μετά τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών ότι το Κίεβο πρότεινε συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι τον Αύγουστο διότι κάτι τέτοιο θα ενέπιπτε εντός της προθεσμίας των 50 ημερών που έθεσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την επίτευξη συμφωνίας.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.