Η Κομισιόν επενδύει €910 εκατ. για να ενισχύσει την ευρωπαϊκή άμυνα και να καλύψει κενές δυνατότητες
Οι ουκρανικές αμυντικές βιομηχανίες μπορούν να συνδεθούν με έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 910 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της έκδοσης 2024 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας «για τη δημιουργία μιας ισχυρής και καινοτόμου αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη».
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι επενδύσεις αυτές αποσκοπούν στην κάλυψη βασικών κενών ικανοτήτων - όπως η κινητικότητα των δυνάμεων και η άμυνα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη - μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ της ευρωπαϊκής επιστήμης και της βιομηχανίας. Σημαντική παράμετρος, ότι για πρώτη φορά, οι ουκρανικές αμυντικές βιομηχανίες μπορούν να συνδεθούν με έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.
«Η επένδυση αυτή θα στηρίξει 62 επιλεγμένα έργα για τη δημιουργία μιας ισχυρής και καινοτόμου αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τόμας Ρινιέρ. Όπως τονίζει ο ίδιος, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο«είναι απαραίτητο να καλυφθούν τα βασικά κενά σε επίπεδο ικανοτήτων, μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ της ευρωπαϊκής επιστήμης και της βιομηχανίας».
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.