Η Γροιλανδία δεν πωλείται, επανέλαβε η Δανή πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Η Γροιλανδία δεν πωλείται, επανέλαβε η Δανή πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Το μέλλον της ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους της, τόνισε  η Μέτε Φρεντέρικσεν

Η Γροιλανδία δεν πωλείται, επανέλαβε η Δανή πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, εξέφρασε τη στήριξή της στον πρωθυπουργό της Γροιλανδίας, δηλώνοντας πως η Γροιλανδία «δεν πωλείται» και ότι το μέλλον της ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους της.

Όπως ανέφερε, η Δανία επιθυμεί να διατηρήσει τη «Κοινοπολιτεία» της με τη Γροιλανδία, αλλά τόνισε πως αυτή θα πρέπει να εξελιχθεί ώστε να γίνει «καλύτερη, πιο σύγχρονη, βασισμένη στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό».

Σε δηλώσεις της στο δανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2, πρόσθεσε ότι «η Γροιλανδία δεν επιθυμεί τίποτα περισσότερο από το να παραμείνει Γροιλανδία».

Η Φρεντέρικσεν αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτες συσκέψεις με πολιτικούς ηγέτες λόγω των ανησυχιών που είχαν προκύψει σχετικά με τη Γροιλανδία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γροιλανδίας, Έρικ Γένσεν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ως «προσβλητικές», μιλώντας στο δίκτυο DR.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Γιατί η αυριανή Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη

Δεν εκδίδεται στη Ρουμανία ο «βασιλιάς των διαμαντιών» Μπένι Στάινμετζ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο Τρότσκι, η Πρίγκηπος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης