Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Μούτε Έγκεντε, απάντησε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη νήσο.
«Η Γροιλανδία ανήκει στους Γροιλανδούς», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Facebook, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ουάσινγκτον. «Δεν είμαστε Αμερικανοί, δεν είμαστε Δανοί, γιατί είμαστε Γροιλανδοί. Αυτό είναι κάτι που οι Αμερικανοί και οι ηγέτες τους πρέπει να καταλάβουν» σημείωσε.
Ο Έγκεντε τόνισε επίσης ότι «δεν είμαστε προς πώληση και δεν μπορεί κανείς απλώς να μας πάρει». Κλείνοντας, επέμεινε πως «το μέλλον της χώρας θα καθοριστεί από εμάς, στη χώρα μας, φυσικά».
Η Γροιλανδία ετοιμάζεται για εκλογές την επόμενη εβδομάδα, στις 11 Μαρτίου.
Τραμπ: Η Γροιλανδία θα γίνει μέρος των ΗΠΑ, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου, λέγοντας πως εργάζεται με «όλους» τους «ενδιαφερόμενους» για να το «επιτύχει».
«Τη χρειαζόμαστε αληθινά για τη διεθνή ασφάλεια και θεωρώ πως θα την αποκτήσουμε. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα την αποκτήσουμε. Θα εγγυηθούμε την ασφάλειά σας, θα σας κάνουμε πλούσιους και, μαζί θα οδηγήσουμε τη Γροιλανδία σε ύψη που ποτέ δε θα φανταζόσασταν πως είναι εφικτά» είπε, απευθυνόμενους στους κατοίκους της τεράστιας αυτόνομης περιοχής της Δανίας.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»