Με απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα, δικαστήριο στη Ρώμη δεν επικύρωσε την παραμονή επτά αιτούντων άσυλο, από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν στο ιταλικά κλειστά κέντρα στη βόρεια Αλβανίας.
Οι αιτούντες άσυλο, κατά συνέπεια, θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψουν στην Ιταλία.
Με την απόφασή του, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν θέλει να πάρει οριστική θέση επί του θέματος και ότι αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πρέπει να κρίνει αν το νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Μελόνι, που αφορά τις «ασφαλείς χώρες προέλευσης των μεταναστών», σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.