ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης έως 30 χρόνια αντιμετωπίζει η youtuber που κακοποιούσε συστηματικά τα έξι παιδιά της

ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης έως 30 χρόνια αντιμετωπίζει η youtuber που κακοποιούσε συστηματικά τα έξι παιδιά της

Η Ruby Franke, που κάποτε έδινε συμβουλές ανατροφής παιδιών από το YouTube, ομολόγησε στο δικαστήριο πως κακοποίησε τον γιο της

Ruby_Franke
H youtuber, που κάποτε έδινε συμβουλές ανατροφής μέσα από το δημοφιλές βίντεο-μπλογκ με την ονομασία «8 Passengers», καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκιση για την βάναυση και συστηματική κακοποίηση των παιδιών της. Η Ruby Franke, μητέρα έξι παιδιών, άκουσε τον εισαγγελέα να είναι καταπέλτης εναντίον της όταν στην αγόρευσή του αποτροπιασμένος έλεγε ότι είχε μετατρέψει το σπίτι που ζούσαν τα παιδιά σε κολαστήριο και στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το μαρτύριο για τα παιδιά τελείωσε όταν ο 12χρονος γιος της οικογένειας κατάφερε ένα πρωινό στα τέλη Αυγούστου στη Γιούτα των ΗΠΑ να το σκάσει από το σπίτι και τρομοκρατημένος να ζητήσει βοήθεια από ένα γείτονα. Το παιδί ήταν γεμάτο ανοιχτές πληγές οι οποίες είχαν προκληθεί στους αστραγάλους και τους καρπούς από τις μονωτικές ταινίες και τα σχοινιά με τα οποία ήταν δεμένο ενώ ήταν υποσιτισμένο και εμφανώς καταβεβλημένο.
Sentencing: UT v Ruby Franke & Jodi Hildebrandt

Το παιδί, όταν δραπέτευσε από το σπίτι-κολαστήριο όπου ζούσε με τα αδέρφια του, υπό την αιχμαλωσία της μητέρας του, έτρεχε να βρει καταφύγιο στο γειτονικό σπίτι έχοντας ακόμα στα πόδια του τις μονωτικές ταινίες και τα σχοινιά.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποφέροντας από υποσιτισμό και βαθιά τραύματα σε όλο του το σώμα.

Συνολικά, τα τέσσερα από τα έξι παιδιά χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για να αναρρώσουν από τραύματα και υποσιτισμό.

Κλείσιμο
Την Τρίτη, η 42χρονη Franke ζήτησε δακρυσμένη συγγνώμη στο δικαστήριο καθώς άκουγε την ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο. «Ήμουν τόσο αποπροσανατολισμένη που πίστευα ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό ήταν λάθος».

Στο εδώλιο μαζί με τη 42χρονη μητέρα έκατσε και η συνέταιρός της, σύμβουλος ψυχικής υγείας Jodi Hildebrandt, οι οποίες ομολόγησαν την ενοχή τους σε τέσσερις κατηγορίες για βαριάς μορφής κακοποίηση παιδιών.

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υποβάλλονταν τα παιδιά
Στην απολογία της, η Franke παραδέχτηκε ότι κλώτσησε τον γιο της φορώντας μπότες, ότι κράτησε το κεφάλι του κάτω από το νερό, κλείνοντας το στόμα και τη μύτη του με τα χέρια της.

Αυτή και η Hildebrandt παραδέχτηκαν επίσης ότι ανάγκασαν το αγόρι σε πολύωρη σωματική εργασία μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού χωρίς φαγητό ή νερό, προκαλώντας αφυδάτωση και φουσκάλες από τα ηλιακά εγκαύματα.

Το άτυχο αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι η Hildebrandt είχε χρησιμοποιήσει πιπέρι καγιέν και μέλι για να «γιατρέψει» τις πληγές του.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο σπίτι της Hildebrandt και κατηγορήθηκαν η καθεμία για έξι κακουργήματα κακοποίησης ανηλίκου.

Κατά της διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η Franke είπε στα παιδιά της, τα οποία από την ημέρα της σύλληψής της μέχρι και τη δίκη δεν είχαν πάει να τη δουν στη φυλακή: «Δεν θα σταματήσω ποτέ να κλαίω που πλήγωσα τις τρυφερές ψυχές σας».

Κάθε κατηγορία και για τις δύο γυναίκες επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα έως 15 έτη. Όμως, σύμφωνα με το NBC News, ο νόμος της Γιούτα λέει ότι η μέγιστη συνολική ποινή για διαδοχικές ποινές είναι τα 30 χρόνια. Τελικά το πόσο χρόνο θα εκτίσουν αναμένεται να καθοριστεί από το δικαστήριο της πολιτείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Ρώμας: Η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, αν δεν είχε αποβάλει, το παιδί αυτό τώρα θα είχε τρεις πατεράδες


Σε κακή οικονομική κατάσταση η Νόρα Βαλσάμη - Δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ σύνταξη, είπε


Φρίκη στην Ζάκυνθο - Τη χτύπησε, την έδεσε και την ανάγκασε να αποβάλει, αλλά αρνείται τα πάντα ο 27χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης