Ruby Franke: Η στιγμή που η διάσημη YouTuber δηλώνει ένοχη στο δικαστήριο για την κακοποίηση των παιδιών της

Ruby Franke: Η στιγμή που η διάσημη YouTuber δηλώνει ένοχη στο δικαστήριο για την κακοποίηση των παιδιών της

Η 41χρονη έγινε διάσημη μέσα από το κανάλι που διατηρούσε στο YouTube με την ονομασία 8 Passengers, το οποίο αφορούσε στην ανατροφή των έξι παιδιών της

rubyy
Η Ruby Franke, μια 41χρονη Αμερικανίδα που έγινε διάσημη μέσα από το κανάλι που διατηρούσε στο YouTube με την ονομασία 8 Passengers, το οποίο αφορούσε στην ανατροφή των έξι παιδιών της, δήλωσε εχθές ένοχη για τις τέσσερις από τις έξι καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων που είχαν απαγγελθεί εις βάρος της.

Σύμφωνα με το ABC News, η Franke παρουσιάστηκε εχθές Δευτέρα σε δικαστήριο της κομητείας Ουάσινγκτον στη Γιούτα και παραδέχτηκε την ενοχή της για τέσσερις από τις έξι συνολικά κατηγορίες κακοποίησης σε βαθμό κακουργήματος που της είχαν απαγγελθεί αρχικά. Οι άλλες δύο κατηγορίες αποσύρθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισαν οι εισαγγελείς με τη Franke, η οποία την υποχρεώνει να καταθέσει εναντίον μιας πρώην συνεργάτιδά της. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Franke αφορούν στην πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης, από την κατηγορουμένη ή από άλλο πρόσωπο εν γνώσει της, εις βάρος των δύο μικρότερων παιδιών της. Για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες προβλέπεται στη Γιούτα ποινή φυλάκισης από 1-15 έτη και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Η Franke, όπως ανακάλυψαν οι Αρχές πριν από μερικούς μήνες (και υποψιάζονταν για πολύ καιρό οι συνδρομητές της στο YouTube) κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά τα παιδιά της, στερώντας τους τροφή για να τα τιμωρήσει όταν θεωρούσε ότι έκαναν αταξίες. 

Κλείσιμο
«Με βαθιά θλίψη για την οικογένεια και τα παιδιά μου δηλώνω ένοχη» είπε η 41χρονη ενώπιον του δικαστή, αφού διαβάστηκε και η τέταρτη κατηγορία.





Σε δήλωση που απέστειλε αποκλειστικά στο ABC News, ο δικηγόρος της Franke δήλωσε ότι η εντολέας του «θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το κακό που προκάλεσε στα παιδιά της και σε ολόκληρη την οικογένειά της». «Γνωρίζει ότι δηλώνοντας ένοχη και αποδεχόμενη την ποινή, κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να λογοδοτήσει για τις πράξεις της».

H ποινή της Franke θα της ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου, και μέχρι τότε θα παραμείνει στη φυλακή. 

Υπενθυμίζετα ότι η Ruby Franke συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στην οικία της πρώην συνεργάτιδάς της, Jodi Hildebrandt, αφού ο υποσιτισμένος γιος της YouTuber απέδρασε από το συγκεκριμένο σπίτι στο Ivins της Γιούτα και ζήτησε φαγητό και νερό από έναν γείτονα.

Η 54χρονη Hildebrandt συνελήφθη επίσης και ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για κακοποίηση ανηλίκου. Η Franke εμφανιζόταν σε YouTube videos που είχε αναρτήσει η κ. Hildebrandt - σύμβουλος και life coach - στον δικό της ιστότοπο, ConneXions Classroom.

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μία δικηγόρος από τη νομική ομάδα της Franke επέρριψε ευθύνες στην κα Hildebrandt, υποστηρίζοντας ότι παρέσυρε σε «λάθος δρόμο» την Franke. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κα Hildebrandt απομάκρυνε συστηματικά τη Ruby Franke από την ευρύτερη οικογένειά της, τα μεγαλύτερα παιδιά της και τον σύζυγό της, Kevin Franke. Αυτή η παρατεταμένη απομόνωση είχε ως αποτέλεσμα να διαστρεβλωθεί η αίσθηση ηθικής της κυρίας Franke».

Ο 12χρονος γιος της Franke είπε στους αστυνομικούς ότι η κ. Hildebrandt έδεσε με σχοινιά τους αστραγάλους και τους καρπούς του προτού αυτός καταφέρει να δραπετεύσει από το σπίτι της τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Το αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που έφερε στο υποσιτισμένο σώμα του, όπως είχαν δηλώσει τότε αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Ένα άλλο παιδί της Franke, η μικρή της κόρη, βρέθηκε επίσης υποσιτισμένη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού έφτασαν στο σπίτι οι Αρχές. Τελικά, τέσσερα από έξι παιδιά της YouTuber τέθηκαν υπό την επιμέλεια του κράτους.

Με πληροφορίες από BBC, ABC News



Ειδήσεις σήμερα:

Η θεωρία της Αρβελέρ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο

Άγριος καβγάς μεταξύ του Άλεκ Μπάλντουιν και διαδηλωτών κατά του Ισραήλ - Τον έβρισαν και προσέβαλαν την καριέρα του

Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης