Λευκός Οίκος: Ένα παιδί τριών ετών από τις ΗΠΑ μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Ένα παιδί τριών ετών από τις ΗΠΑ μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα

Οι γονείς του τρίχρονου σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου - Ο Μπάιντεν συζήτησε με τον Εμίρη του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων

hamas_kidnapped
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε τον πόλεμο στη Γάζα με τον Εμίρη του Κατάρ την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε ότι ένας από τους ομήρους που κρατούνται είναι ένα παιδί τριών ετών από τις ΗΠΑ, του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν από τη Χαμάς κατά τις επιθέσεις της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε μια ανάγνωση της κλήσης.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε το όραμά του για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος όπου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζουν δίπλα-δίπλα με ίσα μέτρα σταθερότητας και αξιοπρέπειας" στην τηλεφωνική επικοινωνία της Κυριακής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Σημείωσε ότι η Χαμάς αποτελεί εδώ και καιρό εμπόδιο σε αυτό το αποτέλεσμα», αναφέρει επίσης ο Λευκός Οίκος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς βρίσκεται και ένα κοριτσάκι τριών ετών από το Ισραήλ, η Αμπιγκέιλ Ένταν, τις οποίας επίσης οι γονείς σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στο Κιμπούτς Κφαρ Αζά στις 7 Οκτωβρίου.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς υπάρχουν αρκετοί ανήλικοι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, ανάμεσα τους και ένα βρέφος 6 μηνών.

kidnap_hamas







Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις - Εκτός η «Ομπρέλα», μένει ώσπου να... φύγει η Αχτσιόγλου και χαρακτηρίζει ακροδεξιό τον Κασσελάκη

Εύη Βατίδου: Μας εμβόλισε λένε οι επιβάτες της μοτοσικλέτας - Την έβρισε και την απείλησε, απαντά ο Κούγιας

Νέο πανηγύρι των τρολ της Κουμουνδούρου: «Πυρά» σε Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης