Εκλογές στην Τουρκία: Υπόσχεση Ερντογάν για νέο Σύνταγμα
Τα... παίζει όλα για όλα ο Τούρκος πρόεδρος λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές
Σε νέες υποσχέσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για νέο Σύνταγμα που θα φέρει περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.
«Θέλουμε η Τουρκία να έχει ένα πολιτικό και ελευθεριακό Σύνταγμα που θα συντάσσεται από την εθνική βούληση» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturmak istiyoruz.
Bunu başarmamız, inşallah demokrasimiz üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir.…
«Η επίτευξη αυτού του στόχου ελπίζουμε ότι θα σημαίνει ότι τα τελευταία σύννεφα πάνω από τη Δημοκρατία μας θα διαλυθούν» πρόσθεσε.
Όπως υπογράμμισε ο Ερντογάν «με την τροποποίηση του Συντάγματος το 2017, πραγματοποιήσαμε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις διακυβέρνησης στην ιστορία της χώρας μας. Καθιερώνοντας το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης, ενισχύσαμε επίσης την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».
«Μετά τις εκλογές, θα φέρουμε αυτό το θέμα στην ατζέντα τόσο του έθνους μας όσο και του κοινοβουλίου μας. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για ένα νέο, πολιτικό και ελευθεριακό Σύνταγμα, που είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του οράματός μας για τον αιώνα της Τουρκίας» κατέληξε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας