Ιταλία: Διέθεσε 102 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Πρόκειται για μια πρώτη σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες
Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, το υπουργείο του διέθεσε 102 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και του ευρύτερου φαινομένου της μείωσης της στάθμης ποταμών και λιμνών, το οποίο αφορά πολλές περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για μια πρώτη σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, τη Βενετία, τη Μπολόνια, το Τορίνο και τη Ρώμη.
«Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε και άλλες συνεδριάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη φάση αυτή έχω ζητήσει όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε Νικόλα Ντελ 'Ακουα, ο ειδικός επίτροπος που όρισε η ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα κύρια σχέδια, υπό τον συντονισμό του δημάρχου της Γένοβας, προβλέπει τη μεταφορά αφαλατωμένου νερού, το οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας με ειδικούς αγωγούς.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.