Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει περαιτέρω πυρηνικά έργα στη Λευκορωσία, να εκπαιδεύσει προσωπικό και να επενδύσει στην αανάπτυξη της επιστήμης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατάτις συνομιλίες του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο στο Μινσκ.
«Κατασκευάζουμε έναν πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας. Το πρώτο μπλοκ λειτουργεί και αντικαθιστά περίπου 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου... Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το έργο, να εργαστούμε και να κατασκευάσουμε αντιδραστήρες, αλλά, κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια βιομηχανία, να εκπαιδεύσουμε εθνικό προσωπικό, να αναπτύξουμε την επιστήμη με τον κατάλληλο τρόπο», είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν σχετικές προκαταρκτικές συμφωνίες για τα θέματα αυτά. «Είμαστε επίσης έτοιμοι να συζητήσουμε και να δράσουμε, να προχωρήσουμε περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν αναφέρθηκε και σε συνεργασία της Ρωσίας με τη Λευκορωσία στον στρατιωτικο-τεχνικό τομέα.
«Υπάρχει μια κατεύθυνση που σχετίζεται με τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Δεν πρόκειται μόνο για αμοιβαίες παραδόσεις, αλλά πρόκειται για κοινές εργασίες, ανάπτυξη και συνεργασία στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας», δήλωσε ο Πούτιν.
Η σημαντική πιστοποίηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της METRO να προσφέρει σταθερά εδώ και χρόνια ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.
Η Ελλάδα δοκιμάζεται όλο και συχνότερα από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Η γνώση, η πρόληψη και η σωστή προετοιμασία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Γιατί απέναντι στο απρόβλεπτο της Φύσης, η ετοιμότητα είναι η μεγαλύτερη ασπίδα.
Η σύγχρονη αναπαραγωγική ιατρική συναντά τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, προσφέροντας ασφαλείς λύσεις για την υπογονιμότητα με σεβασμό, επιστημονική ακρίβεια και ανθρώπινη φροντίδα.