Βασίλισσα Ελισάβετ: To «αντίο» του Τζο Μπάιντεν από το Ουέστμινστερ Χολ

Βασίλισσα Ελισάβετ: To «αντίο» του Τζο Μπάιντεν από το Ουέστμινστερ Χολ

Όσα είπε ο πλανητάρχης για τη βασίλισσα - Στη δεξίωση μαζι με τον Κάρολο και άλλους ηγέτες πριν από την κηδεία 

000_32JM7GU
Σε κλίμα πένθους έχει βυθιστεί ο βρετανικός λαός, τη στιγμή που η πολύωρη αναμονή έξω από το Ουέστμνιστερ Χολ συνεχίζεται και ξένοι ηγέτες έχουν προσγειωθεί στο Λονδίνο για το ύστατο χαίρε στην Ελισάβετ Β'.



Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Ουέστμινστερ Χολ έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη.

000_32JM7GT__1_
000_32JM7GT


Όπως φάνηκε και στα σχετικά πλάνα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι να κοιτάζει το φέρετρο της Ελισάβετ μαζί με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
000_32JM7GV
000_32JM7J3



«Ήταν τιμή που γνώρισα τη βασίλισσα. Μου θύμιζε τη μητέρα μου» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφότου απέτισε φόρο τιμής.

«Η σκέψη μας είναι με όλο τον λαό της Αγγλίας. Ήσασταν τυχεροί που είχατε την Ελισάβετ Β' για 70 χρόνια, όλοι ήμασταν. Ο κόσμος έχει γίνει καλύτερος χάρη σε αυτήν» συμπλήρωσε.

biden0


Ερωτηθείς γιατί η μονάρχης του θύμισε τη μητέρα του, ο Μπάιντεν είπε: «Ακριβώς για τον τρόπο με τον οποίο με άγγιξε όταν έσκυψε. Το βλέμμα της, η φράση "είστε καλά;'' ''Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για σας;'' ''Τι χρειάζεστε;'' ''Βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτό που πρέπει''».

«Όλοι χρωστάμε κάτι στη βασίλισσα. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον κόσμο ακόμη και τη γειτονιά μας, τον χώρο εργασίας μας. Αυτό ακριβώς επικοινώνησε και η Ελισάβετ. Ήταν τιμή που τη γνώρισα» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ένα τεράστιο πλήθος άρχισε να χειροκροτά καθώς ο Μπάινταν με τη σύζυγό του έφευγαν από την αγγλική Βουλή, ενώ χαιρέτισε από το αυτοκίνητο-«μεγαθήριο» στο οποίο επέβαινε. 

Νωρίτερα είχαν αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στην Ελισάβετ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' της Ισπανίας.

Ο Aμερικανός πρόεδρος θα παραστεί απόψε με τον βασιλιά Κάρολο και άλλους ηγέτες σε δεξίωση πριν από την αυριανή τελετή της κηδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Ειδήσεις σήμερα

Μάρθα Καραγιάννη: Ένα κορίτσι για φίλημα που άφησε μοναδική σφραγίδα στον ελληνικό κινηματογράφο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αύριο η ημέρα της κηδείας της – Παρόντες ξένοι ηγέτες και βασιλείς

Τραγωδία στις Σέρρες - Συγκλονίζει ο αδερφός του 69χρονου: «Τρία λεπτά έμεινε πάνω του το μεγάλο κλαδί και έπαθε ασφυξία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης