Ρωσία - Κρεμλίνο: «Γελοία» η αναστολή στις διευκολύνσεις έκδοσης βίζας για Ρώσους πολίτες από την ΕΕ
Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα, εξηγώντας ότι η απόφαση της ΕΕ θα «κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και για τους Ευρωπαίους»
Η απόφαση της ΕΕ να αναστείλει πλήρως τη συμφωνία διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου με τη Ρωσία είναι «γελοία», σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα εξετάζει τώρα τρόπους να απαντήσει.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν χθες να αναστείλουν πλήρως τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερο για την έκδοση βίζας.
Χώρες της Βαλτικής και της βόρειας Ευρώπης ασκούσαν πιέσεις να απαγορευθεί πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ.
«Αυτό είναι κακό για τους Ρώσους διότι θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και θα είναι πιο δύσκολο να εκδίδουν βίζα», σχολίασε ο Πεσκόφ. «Πρόκειται για μία ακόμη γελοία απόφαση σε μια συνεχιζόμενη σειρά παραλογισμών», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα, εξηγώντας ότι η απόφαση της ΕΕ θα «κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και για τους Ευρωπαίους» και ότι η Μόσχα θα απαντήσει με τρόπο «που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της».
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.