Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στην ουκρανική πόλη Λβιβ ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας.
Μέσω Twitter ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών γνωστοποίησε την άφιξη του Γκουτέρες στο Λβιβ, αναφέροντας πως η τριμερής συνάντηση με Ζελένσκι και Ερντογάν είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, θα συζητηθεί η προοπτική εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι επίσης οι εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας που ξανάρχισαν στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ ανέφερε χθες Τρίτη ότι ο Γκουτέρες θα συζητήσει μεταξύ άλλων με τον Ζελένσκι το ζήτημα της ασφάλειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Οδησσό και το Σάββατο θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη όπου θα επισκεφθεί το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο – το οποίο απαρτίζεται από αξιωματούχους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, που επιβλέπουν τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.
Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης; Η CrediaBank γίνεται συνοδηγός στην επιχειρηματική σου διαδρομή και σε βοηθά να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου.
Το περασμένο οικονομικό έτος (2025) αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτικό για τη γνωστή εταιρεία δομικών και χημικών υλικών, που φέτος κλείνει 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία.