Εισβολή στην Ουκρανία: Η VW τα κλείνει ολα...

Εισβολή στην Ουκρανία: Η VW τα κλείνει ολα...

Καταρχήν, δύο από το εργοστάσια του γερμανικού ομίλου θα διακόψουν την παραγωγή τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εισβολή στην Ουκρανία: Η VW τα κλείνει ολα...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει συνέπειες μόνο στη λειτουργία των εργοστασίων που έχουν πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία αλλά και έξω από αυτήν.

Ο λόγος είναι πως κάποιοι προμηθευτές έχουν παραγωγή στην Ουκρανία η οποία μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχει φυσικά διακοπεί. Η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει καταρχήν τον όμιλο Volkswagen να διακόψει τη λειτουργία των εργοστασίων του στο Ζwickau και τη Δρέσδη (Dresden).

H διακοπή θα γίνει καταρχήν για τέσσερις ημέρες αλλά στην πράξη είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει.

Η παύση των εργασιών σημαίνει 1.200 αυτοκίνητα λιγότερα την ημέρα, γεγονός που θα εντείνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στις παραδόσεις καινούργιων μοντέλων που αντιμετωπίζει ο γερμανικός όμιλος.

Ανάλογος προβληματισμός για τυχόν ελλείψεις στην αλυσίδα ανεφοδιασμού επικρατεί και σε άλλους κατασκευαστές, που επίσης αντιμετωπίζουν θέμα με την παραγωγή και την παράδοση νέων αυτοκινήτων.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης