Ερντογάν: Αλλάζει τη διεθνή ονομασία της Τουρκίας ελέω… γαλοπούλας
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου η νέα ονομάσια «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο»
Σε μία κίνηση που πρόκειται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις πρόκειται να προχωρήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Και αυτό διότι έχει στα σκαριά ένα σχέδιο για να αλλάξει το όνομά με το οποίο η Τουρκία είναι γνωστή διεθνώς. Συγκεκριμένα από «Turkey» πρόκειται να γίνει «Türkiye».
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου η νέα ονομάσια «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο».
Είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η αλλαγή του ονόματος έχει ως στόχο να μην μπερδεύεται το όνομα της χώρας με τη γαλοπούλα αλλά και με τον εναλλακτικό ορισμό της λέξης που υπάρχει στα λεξικά και σημαίνει «κάτι που αποτυγχάνει εντελώς».
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή