Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να απομακρύνει τη Μελίντα από το Ίδρυμά τους σε δύο χρόνια

Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να απομακρύνει τη Μελίντα από το Ίδρυμά τους σε δύο χρόνια

Εάν το πρώην ζευγάρι δεν καταφέρουν να δουλέψουν μαζί, το ίδρυμα θα περάσει στον έλεγχο του ιδρυτή της Microsoft – Στο ίδρυμα θα εισέλθουν επιπλέον πόροι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων

bill_melinda_gates
Για το μέλλον του «τέταρτου παιδιού», ήτοι του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς και Μελίντα Φρεντς Γκέιτς αποφάσισε το πρώην ζευγάρι, που προσπαθούν μετά την απόφαση διαζυγίου να διευθετήσουν όλες τις μεταξύ τους εκκρεμότητες.

Η ζυγαριά μάλλον γέρνει προς τον Μπιλ Γκέιτς. Αν τα επόμενα χρόνια το πρώην ζευγάρι δεν μπορέσει να βρει έναν τρόπο να δουλεύει μαζί, τότε θα το αναλάβει ο ιδρυτής της Microsoft.

Η ανακοίνωση για τον τρόπο που θα λειτουργήσει μελλοντικά το ίδρυμα θεωρήθηκε η πιο σημαντική απ' όσες έγιναν από τον επικεφαλής Μαρκ Σούζμαν. Μάλιστα κατάφερε να επισκιάσει την είδηση ότι στο κεφάλαιο, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ιδρύματος, που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και δύο δεκαετίες, προστίθενται 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Συμφώνησαν ότι εάν μετά από δύο χρόνια κάποιος από τους δύο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να δουλεύουν μαζί, η Μελίντα θα παραιτηθεί», είπε ο Σούζμαν σε μήνυμά του στους εργαζόμενους του ιδρύματος, σύμφωνα με τους New York Times. Εάν αυτό συμβεί, τότε η Μελίντα θα πάρει προσωπικούς πόρους από τον Μπιλ Γκέιτς.

Θα μπουν κι άλλοι διαχειριστές

Επίσης, το Ίδρυμα αναμένεται να προσθέσει και επιπλέον διαχειριστές, πέραν του στενού κύκλου τους, κάτι που θεωρούν ότι θα συμβάλλει στο να υπάρχει καλύτερη διοίκηση.

Η σημασία του ιδρύματος είχε αναφερθεί και στην ανακοίνωση του διαζυγίου των Γκέιτς, που σημείωναν όλα όσα έχτισαν μαζί και ότι «θα συνεχίσουν να μοιράζονται την ίδια πίστη σε αυτήν την αποστολή». Μετά την ανακοίνωση έγιναν διάφορες εικασίες για το τι θα γίνει με το μέλλον του ιδρύματος.

Κλείσιμο
Πριν από περίπου έναν χρόνο, το Ίδρυμα Γκέιτς διοικούσαν ο Μπιλ και η Μελίντα, ο πατέρας του και ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, οδηγώντας σε μία αξιοσημείωτη συγκέντρωση δύναμης ενός από τους πλέον επιδραστικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η παραλλαγή Δέλτα είναι ήδη κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC


Ινστιτούτο Κοχ: Λόγω της ινδικής μετάλλαξης απαιτείται εμβολιασμός τουλάχιστον του 85% του πληθυσμού


Βόμβα στην Πορτογαλία: Συνελήφθη για ξέπλυμα και υπεξαίρεση ο πρόεδρος της Μπενφίκα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης