Ο Ουόρεν Μπάφετ παραιτήθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Ουόρεν Μπάφετ παραιτήθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ηλικίας 90 ετών, εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ότι ήταν ένας «ανενεργός διαχειριστής» για χρόνια σε αυτόν τον φιλανθρωπικό οργανισμό και έχει ήδη εγκαταλείψει αυτή τη θέση σε όλα τα διοικητικά συμβούλια

warren-buffet-650
Ο πολυδισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από κάθε αξίωμα στους κόλπους του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνεχίζοντας, ωστόσο, να συμβάλει εκεί οικονομικά.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ηλικίας 90 ετών, εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ότι ήταν ένας «ανενεργός διαχειριστής» για χρόνια σε αυτόν τον φιλανθρωπικό οργανισμό και έχει ήδη εγκαταλείψει αυτή τη θέση σε όλα τα διοικητικά συμβούλια, των οποίων ήταν μέλος, εκτός από εκείνο της εταιρείας του Berkshire Hathaway.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την αποχώρησή του, που λαμβάνει χώρα λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Ο Μπάφετ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes σε περίπου 104 δισεκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει, αντιθέτως;, να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον οργανισμό.

«Οι στόχοι μου είναι 100% σύμφωνοι με εκείνους του ιδρύματος και η φυσική συμμετοχή μου δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαία για την επίτευξη αυτών των στόχων», υπογράμμισε.

Ιδρυθέν το 2000, το ίδρυμα εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων στον ισχυρότερο φιλανθρωπικό οργανισμό στον κόσμο, έχοντας χρηματοδοτήσει διάφορα σχέδια έναντι συνόλου 53,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάφετ δεσμεύτηκε το 2006 να διανείμει το σύνολο των μετοχών του Berkshire, ήτοι το 99% της περιουσίας τους, σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Με την ετήσια συμβολή του, που αποκαλύφθηκε σήμερα και ισοδυναμεί με 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, «βρίσκομαι στα μισά» αυτού του στόχου, εξήγησε.


Ειδήσεις σήμερα

Πετράλωνα: Στον Εισαγγελέα ο Βούλγαρος που κατηγορείται για τον βιασμό καθαρίστριας 

Άγιος Παντελεήμονας: Τέσσερις Πακιστανοί άρπαξαν και βίασαν 25χρονη 

Στα 520 τα νέα κρούσματα - 271 οι διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης