Η Βρετανία θα απαγορεύσει το βράσιμο των ζωντανών αστακών

Η Βρετανία θα απαγορεύσει το βράσιμο των ζωντανών αστακών

Προς ψήφιση νόμος για την καλή διαβίωση των ζώων – Θα αναγνωρίζεται ότι εκτός από τους ανθρώπους αισθάνονται πόνο και τα ασπόνδυλα

lobster_123
Στα χνάρια των Ελβετών βαδίζουν οι Βρετανοί που θέλουν να απαγορεύσουν το βράσιμο των ζωντανών αστακών με το επιχείρημα ότι ακόμη και τα ασπόνδυλα αισθάνονται πόνο.

Το 2018 η Ελβετία απαγόρευσε δια νόμου τον βράσιμο των αστακών ενώ είναι ακόμη ζωντανοί.

«Ζωντανά οστρακόδεμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορεί πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα οστρακόδερμα πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται πριν θανατωθούν», αναφέρουν οι κανονισμοί που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση και τέθηκαν σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2018. 

Στα ασπόνδυλα περιλαμβάνονται αστακοί, καβούρια, γαρίδες και χταπόδια

Αλλά και η Βρετανία αποφάσισε να καταθέσει προς ψήφιση νόμο για την καλή διαβίωση των ζώων (Sentience), ο οποίος επί του παρόντος θα κατατεθεί στην βουλή των Λόρδων αναγνωρίζοντας ότι εκτός από τους ανθρώπους και τα σπονδυλωτά, έχουν αισθήσεις και τα ασπόνδυλα.

Η βρετανική νομοθεσία αναμένεται να συμπεριλάβει και τα ασπόνδυλα, αναγνωρίζοντας επίσημα ότι οι αστακοί, τα καβούρια, οι γαρίδες και τα χταπόδια διαισθάνονται πόνο, επισημαίνουν οι Τάιμς του Λονδίνου.

Οι τροποποιήσεις αυτές έρχονται μετά από εκστρατεία υπέρ της καλής μεταχείρισης των ζώων, στην οποία συμμετέχει μία οργάνωση που προωθείται από την τρίτη σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η οργάνωση «Conservative Animal Welfare Foundation», με ένθερμη υποστηρίκτρια την κυρία Τζόνσον, προέτρεψε τους Βρετανούς υπουργούς να συμπεριλάβουν τα ασπόνδυλα στη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση του Λονδίνου δεχόταν εντονότατες πιέσεις από τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζωών αναφορικά με την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιστιοφόρο βυθίστηκε στη Νάξο - Σώοι οι οκτώ Γερμανοί επιβαίνοντες

Συναγερμός και στη Γλυφάδα: Κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα έδειξαν τα rapid test

Φορο-μπόνους 30% για ηλεκτρονικές αποδείξεις σε κλάδους υψηλής φοροδιαφυγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης