Βέλγιο: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων - Την Πρωτομαγιά το άνοιγμα της εστίασης

Βέλγιο: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων - Την Πρωτομαγιά το άνοιγμα της εστίασης

Από την 1η Απριλίου θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με την παρουσία μέχρι 50 ατόμων και πάντα με τήρηση των απαραίτητων μέτρων

brussels
Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά το Βέλγιο όπως αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης μετά από πεντάωρη συνεδρίαση. Από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, θα επιτρέπεται η συνάθροιση οκτώ ατόμων αντί τεσσάρων  που ισχύει μέχρι τώρα. Εν συνεχεία, από την 1η Απριλίου θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με την παρουσία μέχρι 50 ατόμων και πάντα με τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Την Πρωτομαγιά αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση, καθώς και η άσκηση σε εσωτερικούς χώρους σε μικρές ομάδες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Τέλος, η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε να συνεχιστεί η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών μέχρι τις 18 Απριλίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Επιτροπή στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών που έχει επιφέρει η μαχροχρόνια παράταση των περιορισμών.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και στην ενδοοικογενειακή βία. Μαζί με τα δεδομένα για την πανδημία, τα στοιχεία για τα ψυχολογικά προβλήματα θα λαμβάνονται υπόψη πλέον από την κυβέρνηση στην διαμόρφωση της πολιτικής της.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Επέστρεψε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά από επέμβαση στην καρδιά

Φον Ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

ΕΟΦ: Ανακαλεί αλκοολούχο τζελ χεριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης