Γκάνα: Επανεκλογή του Νάνα Ακούφο-Άντο στην προεδρία

Γκάνα: Επανεκλογή του Νάνα Ακούφο-Άντο στην προεδρία

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της Δευτέρας ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο πέντε πολιτών απο αστυνομικά πυρά

νανα_γκανα
Ο Νάνα Ακούφο-Άντο επικράτησε στις προεδρικές εκλογές της Γκάνας με ποσοστό 51,59%, νικώντας τον πολιτικό του αντίπαλο Τζον Μαχάμα, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας την Τετάρτη.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, δικηγόρος και γιος πρώην προέδρου, κέρδισε τη λαϊκή ψήφο από τα συνολικά 24.000 εκλογικά τμήματα και τους 14.000.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους στη δυτικοαφρικανική χώρα, με τους ψηφοφόρους του να βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.




Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της Δευτέρας ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο πέντε πολιτών απο αστυνομικά πυρά

Κλείσιμο
γκανα


Ο Ακούφο-Άντο του κεντροδεξιού Νέου Πατριωτικού Κόμματος (NPP) έλαβε 6.730.413 ή 51,59% των ψήφων, ενώ ο Μαχάμα του κεντροαριστερού Εθνικού Δημοκρατικού Κογκρέσου (NDC) έλαβε 6.214.889 ή 47.36%, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Ζαν Αντουκβέι Μενσά.





Ο Μαχάμα κατηγόρησε τον Ακούφο-Άντο ότι εκμεταλλεύτηκε τον στρατό σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα, με την κυβέρνηση να το διαψεύδει

Ο Νάνα Ακούφο-Άντο είναι στην εξουσία από τον Ιανουάριο του 2017. Προηγουμένως υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας, από το 2001 έως και 2003 και ως υπουργός Εξωτερικών από το 2003 έως το 2007.

Για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος πρόεδρος το 2008 και ξανά το 2012, δύο φορές ως υποψήφιος του Νέου Πατριωτικού Κόμματος (NPP), αλλά ηττήθηκε και στις δύο περιπτώσεις από τους υποψηφίους του NDC: τον Τζον Άτα Μιλς το 2008 και τον Τζον Ντραμάνι Μαχάμα το 2012. Επιλέχθηκε ως υποψήφιος από το NPP για τρίτη φορά στις εκλογές του 2016 και νίκησε τον Μαχάμα από τον πρώτο γύρο (κέρδισε με ποσοστό 53,85% των ψήφων), η οποία ήταν μια άνευ προηγουμένου ήττα και πρώτη φορά στην ιστορία της Γκάνας.


Ειδήσεις σήμερα:

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Σε ρόλο… κούριερ, παραδίδει αυτοπροσώπως τα παπούτσια της συλλογής της

Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις από την ΕΕ – Οι «τίμιοι ηγέτες» δεν τις θέλουν

Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης