Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις από την ΕΕ - Οι «τίμιοι ηγέτες» δεν τις θέλουν

Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις από την ΕΕ - Οι «τίμιοι ηγέτες» δεν τις θέλουν

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν θέλει τον διάλογο - Τι είπε για την ανατολική Μεσόγειο

erdogan-tourkia-410
Οι όποιες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο πριν από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: «Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ωστόσο, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον και κατηγόρησε ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κωστίδης στην Καθημερινή, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας [και] δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».

Στη ίδια συνέντευξη ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσα δικαιώματα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως θα κάνουμε και με τη βόρεια Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στα ζητήματα αυτά. Όμως αν η Ελλάδα ως γείτονας συμπεριφερθεί έντιμα θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι».

Σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις για τους S-400, είπε πως «δεν είναι ωραία» η ρητορική και οι ενέργειες των ΗΠΑ ως προς τις προμήθειες όπλων της Τουρκίας. Σημείωσε πως θα μιλήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μόλις αυτός αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα κάνουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο

«Μαύρος» Δεκέμβριος με 788 θανάτους - Γιατί αργούν τα αποτελέσματα του lockdown

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης