Μελέτη: Η εξωγήινη ζωή μπορεί να είναι πιο απίθανη από όσο νομίζαμε!

Μελέτη: Η εξωγήινη ζωή μπορεί να είναι πιο απίθανη από όσο νομίζαμε!

Οι αστρονόμοι παρατήρησαν ραδιοφωνικές εκρήξεις και ηλιακές εκλάμψεις από το κόκκινο αστέρι Proxima Centauri

space
Η ζωή σε άλλους πλανήτες θα μπορούσε να είναι λιγότερο πιθανή απ΄ότι είχαμε σκεφτεί καθώς ειδικοί μελετητές εντόπισαν κόσμους που βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των κόκκινων αστεριών «νάνων» και είναι εκτεθειμένοι σε θανατηφόρα ακτινοβολία.

Συγκεκριμένα οι αστρονόμοι του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ  παρατήρησαν ηλιακές εκλάμψεις καθώς και ραδιοφωνικές εκρήξεις από το αστέρι Proxima Centauri και μελέτησαν τις επιπτώσεις στους πλανήτες του συστήματός του. 

Το κόκκινο αστέρι «νάνος» είναι ο πλησιέστερος αστρικός γείτονάς μας καθώς βρίσκεται περίπου 4,2 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Περιλαμβάνει έναν βραχώδη πλανήτη στο μέγεθος της Γης που ονομάζεται Proxima b και βρίσκεται μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη του. Καθώς είναι ένα πιο δροσερό αστέρι από τον Ήλιο, η κατοικήσιμη ζώνη του είναι όλο και πιο κοντά. Μάλιστα μία νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πλανήτες που κλείνουν βομβαρδίζονται με θανατηφόρα ηλιακή ακτινοβολία καθιστώντας έτσι απίθανη τη ζωή εκεί.

Τα κόκκινα αστέρια «νάνων» είναι τα πιο συνηθισμένα στον γαλαξία. Αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% των 100 δισεκατομμυρίων αστεριών στον γαλαξία μας σε σύγκριση με το 7% των αστεριών που μοιάζουν με τον Ήλιο. Έτσι λοιπόν θεωρείται απίθανο να υπάρξει ζωή σε πλανήτες που η τροχιά τους βρίσκεται γύρω από αυτά τα μικρά αστέρια.
space2

Κλείσιμο
space1


Ειδήσεις σήμερα: 

Πολιτική Προστασία: Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις σε Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Αιτωλοακαρνανία

Ρωσία: Πατέρας - «τέρας» ξυλοκόπησε το τρίχρονο παιδί του μέχρι θανάτου

Έκκληση Μέρκελ: Μειώστε τις κοινωνικές επαφές τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης