Δείτε βίντεο: Στο ξενοδοχείο οι γαλοπούλες των Ευχαριστιών - «Τρέχει» η ψηφοφορία για το ποια θα πάρει χάρη

Δείτε βίντεο: Στο ξενοδοχείο οι γαλοπούλες των Ευχαριστιών - «Τρέχει» η ψηφοφορία για το ποια θα πάρει χάρη

Ο Corn και ο Cob προς το παρόν ζουν με πολυτέλεια στο Willard Intercontinental Hotel της Ουάσινγκτον, αλλά σήμερα  μια απο τις δυο θα πάρει χάρη - Δημοψηφίσμα  «τρέχει» ο Λευκός Οίκος  στο twitter

γαλοπ1
Την παράδοση που θέλει τον Αμερικανό πρόεδρο να δίνει χάρη σε γαλοπούλα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών θα τηρήσει και φέτος ο Ντόναλντ Τραμπ . Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πριν αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο και παραδώσει την εξουσία της χώρας στον Τζο Μπάιντεν, θα έχει την ευκαιρία να δώσει για ακόμα μια χρονιά χάρη σε μια εκ των δυο γαλοπούλων εν όψει του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών,

«Σε ποια γαλοπούλα θέλετε να δοθεί χάρη κατά την Εθνική Τελετή Απονομής Χάριτος για την Ημέρα των Ευχαριστιών;» είναι το φλέγον ερώτημα του διαδικτυακού δημοψηφίσματος που «τρέχει» ο Λευκός Οίκος  απο χθες, Δευτέρα, στο twitter. Νωρίτερα την Δευτέρα, η πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο το χριστουγεννιάτικο δέντρο (δείτε εδώ βίντεο).




Προς το παρόν, ο Corn και ο Cob ζουν με πολυτέλεια στο Willard Intercontinental Hotel της Ουάσινγκτον, αλλά αύριο Τρίτη, σε μια εκδήλωση στο Rose Garden, μόνο μία από τις γαλοπούλες θα λάβει προεδρική χάρη πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών της Πέμπτης.

Κλείσιμο


Οι λευκές γαλοπούλες, ανατράφηκαν από τον Ron Kardel, πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλοπούλας και έναν έμπορο γαλοπούλας, καλαμποκιού και σόγιας έκτης γενιάς από το Walcott της Αϊόβα.

γαλοπ


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, ο Corn (καλαμπόκι), του οποίου το αγαπημένο σνακ είναι το γλυκό καλαμπόκι, εκκολάφθηκε στις 20 Ιουλίου 2020 και ζυγίζει μόλις πάνω από 19 κιλά. Ο Cob (σβώλος), του οποίου το αγαπημένο φαγητό είναι η σόγια, εκκολάφθηκε την ίδια ημέρα και ζυγίζει πάνω από 18,5 κιλά.




Όπως συμβαίνει από το 1947, οι δύο παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 23 Νοεμβρίου σε εκδήλωση.

Ο Λευκός Οίκος δίνει μέσω ψηφοφορίας τη δυνατότητα στο κοινό να διαλέξει ποιο πουλί θα συγχωρήσει, ενώ για την ιστορία πέρσι ο Peas (αρακάς) επικράτησε του Carrots (καρότα) στην τελική μάχη για την προεδρική χάρη. 

γαλοπ_τραμπ


Η παράδοση των γαλοπούλων ως δώρα στους προέδρους των ΗΠΑ για την ημέρα των Ευχαριστιών χρονολογείται από τη δεκαετία του 1870, αλλά σύμφωνα με τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, στάλθηκαν τόσες πολλές γαλοπούλες που το 1923, ο τότε πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτς αποθάρρυνε τους αγρότες να τους στείλουν. Ωστόσο, η  παράδοση είχε  καθιερωθεί, και μέχρι τη δεκαετία του 1940, οι αγρότες έστειλαν και πάλι γαλοπούλες στον πρόεδρο. 

γαλοπ2


Το 1963 ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι,  είχε υποδεχθεί την γαλοπούλα στον Λευκό Οίκο ως προσφορά της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλοπούλας, αλλά την άφησε να ζήσει.

γαλοπ_ριγκαν


Στην ουσία, ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που έδωσε χάρη στις γαλοπούλες το 1987, αλλά το έκανε ως αστείο, για να αποσπάσει την προσοχή του Τύπου από ένα σκάνδαλο. Η πρώτη επίσημη χάρη γαλοπούλας έγινε το 1989 από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους Μπους, καθιερώνοντάς το ως έθιμο του αμερικανικού λαού.

γαλοπ_μπουσ_89




Ειδήσεις σήμερα

Μέσα στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»: «_πάρε ανάσα! _πας καλά, μη φοβάσαι! »

Δείτε βίντεο: Η Μελάνια…καλωσορίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Τραμπ... άναψε το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης