Βόλιος Εμβόλιος... το πρώτο παραμύθι για την αναγκαιότητα των εμβολίων

emvolios1

Συγγραφείς του παραμυθιού είναι ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη

Εμβόλια... Είναι χρήσιμα ή όχι; Είναι αναγκαίο οι γονείς να ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα εμβολιασμού, ή έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά επιβάλλονται από τις φαρμακευτικές για να κερδίζουν δισεκατομμύρια; Τους προηγούμενοιυς μήνες, η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς. Πολλά εξ αυτών είχαν τραγική κατάληξη. Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα αν είναι αναγκαία τα εμβόλια για τα παιδιά μας, δόθηκε από την ίδια την πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Το καυτό θέμα των εμβολίων πραγματεύεται το υπέροχο βιβλίο-παραμύθι του παιδίατρου Σπύρου Μαζάνη, «Βόλιος Εμβόλιος».

Είναι το πρώτο παραμύθι που κυκλοφόρησε και καταπιάνεται με το άκρως σημαντικό αυτό ζήτημα του εμβολιασμού, μέσω του οποίου θωρακίζεται η ανθρωπότητα και αποφεύγει επιδημικές καταστάσεις που προκάλεσαν εκατομμύρια νεκρούς σε άλλες εποχές.

emvolios


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που ανταπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει την αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για μία νοοτροπία που βασίζεται σε φήμες, σε σενάρια συνομωσίας και σε ανόητους που κυκλοφορούν ανωνύμως ευρέως στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική άποψη του παιδίατρου είναι εκείνη που θα πρέπει να καθορίζει τις κινήσεις των γονιών και σε καμία περίπτωση ο τυχοδιωκτισμός του κάθε τυχάρπαστου ανώνυμου χρήστη στο ίντερνετ.

Συγγραφείς του παραμυθιού είναι ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη. Το παραμύθι είναι γραμμένο σε απλό, στρωτό λόγο, φιλικό για τα παιδιά, και κλείνει με ένα πλούσιο Παράρτημα (με δραστηριότητες για τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ιστορία των εμβολίων, βιβλιογραφία) από τη Δρ Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική, της οποίας τα συγγράμματα διδάσκονται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαρία Κουτρουμπά, απόφοιτη της Σχολής Βακαλό.

Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης θα δοθούν στο Κέντρο Διάγνωσης και Παρακολούθησης Ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών, το μοναδικό στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» από το 2012 (ΦΕΚ 1911/Β) και στο οποίο εξετάζονται και παρακολουθούνται ετησίως περί τα 1.700 βρέφη, παιδιά και έφηβοι, που πάσχουν από αδιάγνωστα ή χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ang

Θα το πάρω στον γείτονα που κάθε φορά που το παιδί του είναι άρρωστο πρέπει να μην πλησιάζω με το μωρό γιατί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τους υπόλοιπους και τί σημασία έχει η εξασθένηση της ανοσίας της αγέλης.

Ch

Όσοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει ο άνθρωπος να κάνει εμβόλια, είναι εκτός τόπου και χρόνου,και ομοιάζουν με αυτούς που διαδίδουν ότι,ο άνθρωπος δεν πρέπει να τρώει κρέας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ανασααα

H «ΑΝΑΣΑ», η πρώτη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, γιόρτασε τα 11 χρόνια λειτουργίας της και τα 10 χρόνια ύπαρξης & προσφοράς του Κέντρου Ημέρας και πραγματοποίησε μία επετειακή παρουσίαση του σημαντικού της έργου στην Ελλάδα

egkefaliko

Η έρευνα δείχνει ότι το περπάτημα περίπου τέσσερις ώρες την εβδομάδα ή το κολύμπι δύο έως τρεις ώρες την εβδομάδα σχετίζεται με την εκδήλωση λιγότερο σοβαρών εγκεφαλικών, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν ασκούνται

mastos1

Αναμένεται να προσδιοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ το ποσοστό αποζημίωσης της εξέτασης - Πρόκειται για  ένα γενετικό τεστ σχετικά με γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού και ωοθηκών