Βόλιος Εμβόλιος... το πρώτο παραμύθι για την αναγκαιότητα των εμβολίων

emvolios1

Συγγραφείς του παραμυθιού είναι ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη

Εμβόλια... Είναι χρήσιμα ή όχι; Είναι αναγκαίο οι γονείς να ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα εμβολιασμού, ή έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά επιβάλλονται από τις φαρμακευτικές για να κερδίζουν δισεκατομμύρια; Τους προηγούμενοιυς μήνες, η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς. Πολλά εξ αυτών είχαν τραγική κατάληξη. Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα αν είναι αναγκαία τα εμβόλια για τα παιδιά μας, δόθηκε από την ίδια την πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Το καυτό θέμα των εμβολίων πραγματεύεται το υπέροχο βιβλίο-παραμύθι του παιδίατρου Σπύρου Μαζάνη, «Βόλιος Εμβόλιος».

Είναι το πρώτο παραμύθι που κυκλοφόρησε και καταπιάνεται με το άκρως σημαντικό αυτό ζήτημα του εμβολιασμού, μέσω του οποίου θωρακίζεται η ανθρωπότητα και αποφεύγει επιδημικές καταστάσεις που προκάλεσαν εκατομμύρια νεκρούς σε άλλες εποχές.

emvolios


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που ανταπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει την αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για μία νοοτροπία που βασίζεται σε φήμες, σε σενάρια συνομωσίας και σε ανόητους που κυκλοφορούν ανωνύμως ευρέως στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική άποψη του παιδίατρου είναι εκείνη που θα πρέπει να καθορίζει τις κινήσεις των γονιών και σε καμία περίπτωση ο τυχοδιωκτισμός του κάθε τυχάρπαστου ανώνυμου χρήστη στο ίντερνετ.

Συγγραφείς του παραμυθιού είναι ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη. Το παραμύθι είναι γραμμένο σε απλό, στρωτό λόγο, φιλικό για τα παιδιά, και κλείνει με ένα πλούσιο Παράρτημα (με δραστηριότητες για τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ιστορία των εμβολίων, βιβλιογραφία) από τη Δρ Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική, της οποίας τα συγγράμματα διδάσκονται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαρία Κουτρουμπά, απόφοιτη της Σχολής Βακαλό.

Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης θα δοθούν στο Κέντρο Διάγνωσης και Παρακολούθησης Ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών, το μοναδικό στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» από το 2012 (ΦΕΚ 1911/Β) και στο οποίο εξετάζονται και παρακολουθούνται ετησίως περί τα 1.700 βρέφη, παιδιά και έφηβοι, που πάσχουν από αδιάγνωστα ή χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ang

Θα το πάρω στον γείτονα που κάθε φορά που το παιδί του είναι άρρωστο πρέπει να μην πλησιάζω με το μωρό γιατί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τους υπόλοιπους και τί σημασία έχει η εξασθένηση της ανοσίας της αγέλης.

Ch

Όσοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει ο άνθρωπος να κάνει εμβόλια, είναι εκτός τόπου και χρόνου,και ομοιάζουν με αυτούς που διαδίδουν ότι,ο άνθρωπος δεν πρέπει να τρώει κρέας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.

gala0

Το ετήσιο Gala του Hellenic Initiative γίνεται με στόχο τη συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση και τη βράβευση οργανισμών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας