Φάρμακα: Θα ξεμείνουμε; Η αλήθεια για τον πόλεμο φαρμακείων – φαρμακαποθηκών

Φάρμακα: Θα ξεμείνουμε; Η αλήθεια για τον πόλεμο φαρμακείων – φαρμακαποθηκών

Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις εκφράζονται από τους φαρμακοποιούς με αφορμή πρόσφατη απόφαση του ΕΟΦ - Τι σημαίνει αυτή για τους πολίτες

230105181134_farmakeio
Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι οι ελλείψεις φαρμάκων ως απόρροια του νέου πολεμικού κλίματος γύρω από τις παράλληλες εξαγωγές και κατά πόσο αυτές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αρρυθμίες στη φαρμακευτική αγορά. Τη στιγμή που Υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) επιχειρούν να ελέγξουν τη διακίνηση των σκευασμάτων και να προλάβουν τις ελλείψεις, μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος, η τελευταία απόφαση απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε τη νέα ένταση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ΕΟΦ δημοσιοποίησε νέα απόφαση, τρίμηνης ισχύος, για απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών 119 φαρμάκων. Με την ίδια απόφαση του Οργανισμού άρθηκε παράλληλα η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 137 σκευάσματα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Τα τελευταία 24ωρα εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τους φόβους τους ότι η άρση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων που ανήκουν σε θεραπευτικές κατηγορίες αιχμής όπως αυτές των αντιπηκτικών, ινσουλινών, αντιεπιληπτικών, αντιψυχωσικών, καρδιολογικών και αναπνευστικών θα φέρει ελλείψεις και συνεπώς ανασφάλεια και αγωνία στους πολίτες για να βρουν το φάρμακό τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης