ΗΠΑ: Ετοιμάζουν ανδρικό αντισυλληπτικό που δρα σε μισή ώρα

ΗΠΑ: Ετοιμάζουν ανδρικό αντισυλληπτικό που δρα σε μισή ώρα

Το σκεύασμα αναπτύχθηκε από Αμερικανούς ερευνητές στο Ιατρικό Κολέγιο «Weill Cornell» στη Νέα Υόρκη - Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε δοκιμές με τρωκτικά

xapia_arthro
Ένα νέο αντισυλληπτικό χάπι που φέρεται να «μπλοκάρει» προσωρινά την ανδρική γονιμότητα, ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία σε τρωκτικά μια ουσία που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός αντισυλληπτικού για άνδρες, το οποίο θα μπορεί να δρα μέσα σε 30 λεπτά και θα διαρκεί μόνο για μερικές ώρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μέλανι Μπόλμπαχ του Ιατρικού Κολεγίου Weill Cornell της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications», ανέφεραν ότι στο εγγύς μέλλον οι άνδρες θα λαμβάνουν το αντισυλληπτικό χάπι λίγη ώρα πριν τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η μαγική ουσία -«TDI-11861»- είναι αυτή που ακινητοποιεί προσωρινά το σπέρμα χωρίς να παρεμβαίνει στη σεξουαλική λειτουργία.

Κλείσιμο
Η ουσία απενεργοποιεί προσωρινά ένα ένζυμο που είναι ζωτικό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας των σπερματοζωαρίων να «κολυμπούν» και να ωριμάζουν, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν μέσω της γυναικείας αναπαραγωγικής οδού και να γονιμοποιούν το ωάριο.

Όπως έδειξαν τα πειράματα, παρά το γεγονός ότι τα αρσενικά τρωκτικά που είχαν λάβει την ουσία, ζευγάρωσαν πολλές φορές με τα θηλυκά, δεν υπήρξε καμία κύηση. Μάλιστα, δεν παρατηρήθηκε καμία παρενέργεια είτε στα αρσενικά είτε στα θηλυκά ζώα.

Μετά από τρεις ώρες περίπου, η δράση της ουσίας είχε εξασθενήσει και τα αρσενικά τρωκτικά είχαν ανακτήσει τη γονιμότητα τους, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Η αποτελεσματικότητα του υπό δοκιμή αντισυλληπτικού στα ζώα ήταν 100% για τις πρώτες δύο ώρες μετά τη λήψη του και 91% για τις πρώτες τρεις ώρες. Η επιστροφή της γονιμότητας στα αρσενικά είχε ολοκληρωθεί το πρώτο 24ωρο.


Ειδήσεις σήμερα:

H Kάρμεν Ηλέκτρα πόζαρε ημίγυμνη και κάλεσε τους θαυμαστές της στο OnlyFans για... περισσότερα

«Η Καϊλή είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι στο παιδί της», η γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»

Κόντρα Ακρίτα με ΚΚΕ για την ομοφοβία και στη μέση ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης