Στο παρθένο δάσος της Ελατιάς για κυνήγι άγριων μανιταριών

Στο παρθένο δάσος της Ελατιάς για κυνήγι άγριων μανιταριών

Μια μοναδική εμπειρία, γνώσης, αναψυχής και γεύσης, στο βορειοανατολικό άκρο της Δράμας

Στο παρθένο δάσος της Ελατιάς για κυνήγι άγριων μανιταριών
Σχεδόν 70 χλμ. βορειοανατολικά της Δράμας, ο «φιδίσιος» δρόμος που σκαρφαλώνει τα ανατολικά υψώματα της οροσειράς του Φαλακρού, περνάει τον ειδυλλιακό ποταμό Νέστο -που τα νερά του κατηφορίζουν νότια θυμίζοντας νορβηγικά φιόρδ- διασχίζει μικρά γραφικά χωριά, ανηφορίζει τις δυτικές πλαγιές της καταπράσινης Ροδόπης – ανάμεσα σε πυκνά δάση με πανύψηλα έλατα και πεύκα- για να καταλήξει στο Δασικό Χωριό της Ελατιάς.

Στην Ελατιά βρίσκεται, το μοναδικό στην χώρα μας Δάσος Ερυθρελάτης, όπου το τοπίο παραπέμπει σε αντίστοιχα της Μέσης και Βόρειας Ευρώπης. Είναι είδος έλατου που στην Ελλάδα θα το βρούμε μόνο στην περιοχή αυτή, δίπλα στα σύνορα με τη γειτονική Βουλγαρία. Τα δέντρα ξεπερνούν συχνά τα 30 μέτρα ύψος, με τα κρεμαστά κλαδιά τους να σκεπάζουν τον δρόμο δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Γύρω από το Δασικό Χωριό, που δυστυχώς στέκει παρηκμασμένο, εκτείνεται ένα πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων, που είναι κατάλληλο όχι μόνο για πεζοπορία, ποδηλασία και off road διαδρομές, αλλά και για κυνήγι άγριων μανιταριών και τρούφας, για τους λάτρεις του είδους. Τα άγρια μανιτάρια, ένας αυτοφυής μύκητας, αποτελεί ένα εκλεκτικό έδεσμα εξαιρετικής νοστιμιάς, ενίοτε ωστόσο επικίνδυνο εάν ο συλλέκτης δεν διαθέτει τις αναγκαίες γνώσεις, για τα ποια από αυτά τα είδη είναι βρώσιμα.


Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης