Καρυά: Ένα γραφικό χωριό κοντά στην Αθήνα που έγινε σκηνικό τηλεοπτικών γυρισμάτων
Καρυά: Ένα γραφικό χωριό κοντά στην Αθήνα που έγινε σκηνικό τηλεοπτικών γυρισμάτων
Ένα ήσυχο χωριό, εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα, μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.
Έχοντας ένα όνομα αρκετά κοινό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, η Καρυά της Αργολίδας ζούσε ήσυχα, μακριά από τα φώτα της τουριστικής δημοσιότητας. Αυτό άλλαξε όμως στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν το χωριό επιλέχθηκε για τα εξωτερικά γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το Καφέ της Χαράς», η οποία αναδείχθηκε στα δημοφιλέστερα και πιο αγαπητά κωμικά σίριαλ της εποχής.
Από τότε, λοιπόν, πολλοί αναρωτήθηκαν πού βρισκόταν στην πραγματικότητα το θρυλικό «Κολοκοτρωνίτσι» –στη σειρά ήταν, υποτίθεται, στην Αρκαδία. Και η πληροφορία δεν άργησε να γίνει γνωστή (ιδιαίτερα μετά τη διάδοση που γνώρισε το ίντερνετ στη χώρα μας), εντοπίζοντάς το επίσης στην Πελοπόννησο, αλλά στα ορεινά της γειτονικής Αργολίδας.
Εν καιρώ, μάλιστα, αυτή η δημοσιότητα βοήθησε και το ίδιο το χωριό. Μπορεί να μην το αποκαλούν πια «Αράχωβα της Αργολίδας», όπως έγινε απόπειρα να πλασαριστεί για ένα διάστημα (σε μια εμφανή υπερβολή), μπορεί να διατήρησε το ήσυχο, γραφικό του προφίλ, ωστόσο δεν ήταν λίγα τα παλιά σπίτια που ανακαινίστηκαν κατά την τελευταία δεκαετία. Είτε από ντόπιους που θέλησαν να ανανεώσουν τη σχέση με τις ρίζες τους, είτε από επισκέπτες οι οποίοι μαγεύτηκαν από το καταπράσινο φυσικό τοπίο και επεδίωξαν, έτσι, να αποκτήσουν μια παραθεριστική οικία εύκολα προσβάσιμη από την Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα