Απορροφητήρας: Οδηγός αγοράς για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Απορροφητήρας: Οδηγός αγοράς για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Ένας καλός απορροφητήρας έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει όλους τους ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα χωρίς όμως να είναι θορυβώδης ή ενοχλητικός

shutterstock_1608663532
Το μαγείρεμα είναι μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικών ρύπων στο σπίτι και ο απορροφητήρας της κουζίνας σας είναι αυτός που διατηρεί τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό.

Η επιλογή του κατάλληλου απορροφητήρα θα δώσει στην κουζίνα σας την επαγγελματική και πολυτελή εμφάνιση που θέλετε ανεξάρτητα από το στυλ της κουζίνας σας.

Είτε λοιπόν κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας, είτε ετοιμάζεται τη νέα σας κατοικία θα πρέπει εκτός των άλλων λοιπών οικιακών συσκευών να επιλέξετε και τον κατάλληλο απορροφητήρα.

Ετσι αν αναρωτιέστε «τι απορροφητήρα να πάρω για την κουζίνα μου;» σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο.

Αρχικά θα πρέπει να προσέξετε την ενεργειακή του κλάση, την ισχύ απορροφητικότητας, αλλά και τα επίπεδα θορύβου του και εν συνεχεία το τύπο.

Οι σωστές διαστάσεις

Οι διαστάσεις ενός απορροφητήρα εξαρτάται από τις εστίες κουζίνας που έχετε επιλέξει. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν απορροφητήρα που έχει το ίδιο μέγεθος με την εστία σας για να «αιχμαλωτίσει» αποτελεσματικότερα το λίπος, τις οσμές και τον καπνό.

Κλείσιμο
Έτσι, ένας απορροφητήρας με πλάτος 60 εκατοστά δεν είναι αρκετός για το χώρο σου, αν η κουζίνα έχει πλάτος 80 εκατοστά.

Η απορροφητική ισχύς του

Αν ο απορροφητήρας που έχετε επιλέξει για την κουζίνα σας δεν έχει αρκετή ισχύ δεν θα κάνει τη δουλειά που θέλετε. Προκειμένου να υπολογίσετε την κατάλληλη ισχύ του απορροφητήρα σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα τετραγωνικά της κουζίνα σας.

Για να βρείτε ποια θα να είναι η ισχύς του απορροφητήρα, θα πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο του χώρου σε κυβικά μέτρα και να τον πολλαπλασιάσετε x10.

Αναρρόφησης ή ανακύκλωσης του αέρα

Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα απορρόφησης στους απορροφητήρες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι απορροφητήρες που κάνουν εξαγωγή του αέρα, ή αλλιώς απορροφητήρες αναρρόφησης. Επιπλέον στην αγορά θα βρείτε απορροφητήρες που κάνουν ανακύκλωση του αέρα, καθαρίζοντάς τον και επιστρέφοντάς τον στην κουζίνα.

Κατά γενική ομολογία, συστήνονται οι απορροφητήρες αναρρόφησης. Σε αυτούς ο αέρας που τραβάει ο απορροφητήρας εξάγεται από το σπίτι, μέσω ενός σωλήνα, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης του αέρα συστήνονται, μόνο σε περιπτώσεις όπου δε μπορεί να τοποθετηθεί σωλήνας στην κουζίνα.

Επίπεδο θορύβου

Στην αγορά θα βρείτε σχετικά αθόρυβους απορροφητήρες όπου μπορείτε να μαγειρεύεται και να βρίσκεστε στην κουζίνας χωρίς να σας πιάνει πονοκέφαλος από τον θόρυβο.

Ένας απορροφητήρας που εκπέμπει από 58 ντεσιμπέλ (db) και κάτω, θεωρείται αρκετά αθόρυβος και είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας.

Τύπος απορροφητήρα

Υπάρχουν πολλοί τύποι απορροφητήρων, για να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει στην κουζίνα σας. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι συρόμενοι απορροφητήρες, ή αλλιώς συρταρωτοί. Είναι σχετικά οικονομικοί και μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο στην κουζίνα.

20211105152011_teka_tl_6310_syromenos_aporrofitiras_60cm_inox


Απορροφητήρας Teka TL 6310 Συρόμενος 60cm Inox

Επιπλέον, υπάρχουν οι απορροφητήρες τύπου καμινάδα για τον τοίχο. Διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων για να ταιριάζουν με την κουζίνα σας και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για κουζίνες με σχετικά μεγάλο διαθέσιμο χώρο.

20211105153916_pyramis_lux_classic_aporrofitiras_kaminada_60cm_inox


Απορροφητήρας Κουζίνας Pyramis Lux Classic Καμινάδα 60cm Inox

Ακόμη, πολύ δημοφιλείς εξακολουθούν να είναι και οι κλασικοί, ελεύθεροι απορροφητήρες. Μπορούν να εντοιχιστούν για να εξοικονομήσετε χώρο και έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία.

20220404145810_singer_classic_702_d_21_eleytheros_aporrofitiras_70cm_inox


Απορροφητήρας Κουζίνας Singer Lin 702 D 21 Ελεύθερος 70cm Inox

Αν και εσείς ψάχνετε τον κατάλληλο απορροφητήρα για την κουζίνα σας μπείτε στο SHOPFLIX.gr όπου θα βρείτε απεριόριστη ποικιλία για να επιλέξετε τον κατάλληλο για την κουζίνας σας. Κάντε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και πληρώσετε σε έως 60 άτοκες δόσεις. Χάρη έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας ο νέος απορροφητήρας θα φτάσεις στο σπίτι σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης