Αυτή είναι η επιδότηση για υπερυψηλές ταχύτητες Internet στις επιχειρήσεις

Αυτή είναι η επιδότηση για υπερυψηλές ταχύτητες Internet στις επιχειρήσεις

Διαβάστε για το πρόγραμμα Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του οποίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -εκτός από τους ιδιώτες- μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες Internet 

1Native-ads

Πιο παραγωγικές και πιο αποτελεσματικές γίνονται οι επιχειρήσεις όταν χρησιμοποιούν υψηλές ταχύτητες Internet. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχθηκε από την καραντίνα, στη διάρκεια της οποίας τα αιτήματα για γρήγορο Internet αυξήθηκαν σημαντικά. Η περίοδος των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι βοήθησε πολλούς να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του ισχυρότερου και ταχύτερου Internet, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για αναβαθμίσεις των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα στοιχείο ενθαρρυντικό ως προς την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Το καλό νέο είναι ότι η δράση  Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιδότηση, μέσω κουπονιού, συνδέσεων Internet με υπερυψηλές ταχύτητες ,  που αφορούσε μόνο σε ιδιώτες, πλέον επεκτάθηκε και σε επιχειρήσεις. Παράλληλα εξασφαλίστηκε και η παράτασή του μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022 (κανονικά έληγε στις 31 Μαρτίου).H δράση επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων Internet με 13 ευρω τον μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Η επιδότηση ανέρχεται στα 360 ευρώ για 2 έτη. 

Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

 

Οι ανάγκες των επιχειρήσεων για γρήγορο Internet

Από την άμεση επικοινωνία (e-mails, εταιρικές εφαρμογές), το μη χρονοβόρο ανέβασμα και κατέβασμα μεγάλων αρχείων, την ανεμπόδιστη σύνδεση και περιήγηση στο Διαδίκτυο για εύρεση πληροφοριών έως την ανάπτυξη και διαχείριση cloud εφαρμογών, την πραγματοποίηση video conference χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις, την αποτελεσματική τηλεργασία και τη σωστή λειτουργία ενός e-shop, οι επιχειρήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη σημασία του «δυνατού» Internet για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους.

Η καραντίνα, όχι μόνο προέβαλλε ως πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, αλλά κατέστησε σαφές το καλό πρόσωπο της τεχνολογίας. Οι υπερυψηλές ταχύτητες που προσφέρουν οι οπτικές ίνες, αναγνωρίζονται πλέον ως απαραίτητο εργαλείο για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων μέσα από την ψηφιακή ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Προσφέρουν λύσεις σε κρίσιμες συνθήκες, όπως μια πανδημία, ενώ συμβάλλουν στην κερδοφορία και στη μείωση των εξόδων της μικρομεσαίας επιχείρησης. Γι’ αυτό και κατά τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού, οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει για την ανάπτυξη των δικτύων οπτικών ινών και το πλάνο είναι σε εξέλιξη, αλλά όσο και αν βελτιωθούν οι υποδομές, αν δεν αναπτύσσονται παράλληλα οι υπηρεσίες δεν θα επιτυγχάνεται το πολλαπλασιαστικό όφελος για την κοινωνία.

COSMOTE Fiber: Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΟΤΕ -ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα- διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed, για όλες τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH. Με αυτά τα προγράμματα οι επιχειρήσεις επωφελούνται με 100% εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps (όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο cosmote.gr και να δουν άμεσα αν υπάρχει δυνατότητα για FTTH στην περιοχή τους).

Την ίδια ώρα ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει να προσθέτει νέες γραμμές FTTH, παραμένοντας πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, καθώς έχει εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Σήμερα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι την πρίζα, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, ανέρχονται σε 180.000. Μάλιστα, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Στόχος του Ομίλου ΟΤΕ, που συνεχίζει αμείωτο το επενδυτικό του πλάνο για υποδομές και υπηρεσίες νέας γενιάς, είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

 


 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης