Ελενα και Φένια Τσικιτίκου: Δίδυμες πιρουέτες

Ελενα και Φένια Τσικιτίκου: Δίδυμες πιρουέτες

Οι πρωταγωνίστριες και δίδυμες αδελφές του νέου διαφημιστικού σποτ της Amstel, τις οποίες γνωρίσαμε μέσα από το «So You Think You Can Dance», είναι νέες, ωραίες και κυρίως ταλαντούχες. Αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Λονδίνο, ξεκίνησαν να οργώνουν τον κόσμο για παραστάσεις ενώ στη μακρά λίστα  των επώνυμων συνεργασιών τους θα προστεθεί σε λίγους μήνες και η αειθαλής ιέρεια της musical σκηνής, Λάιζα Μινέλι

Ελενα και Φένια Τσικιτίκου: Δίδυμες πιρουέτες
Εκαναν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο μέσα από το «So You Think You Can Dance», όπου η Ελενα κατέκτησε την πρώτη θέση στο σόου και έφυγε με υποτροφία για το Λονδίνο. Εκεί την ακολούθησε και η Φένια. Μετά τις σπουδές τους ξεκίνησαν να χορεύουν επαγγελματικά έχοντας πολλές και σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα. Εμφανίστηκαν με καταξιωμένες ομάδες χορού, πρωταγωνίστησαν σε βιντεοκλίπ και καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις και έντυσαν χορευτικά ποικίλα events. Πέρυσι επέστρεψαν -τουλάχιστον προσωρινά- στην Ελλάδα και έτσι πρόσφατα τις ξαναβλέπουμε στη μικρή οθόνη ως κορίτσια της Amstel.

-Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη διαφήμιση της Amstel; Τι σχέση έχετε με την μπίρα;
Κλείσιμο
Ελενα: Περάσαμε από κάστινγκ και μας πήραν. Δουλέψαμε πάνω σε ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό concept με τα μαγιό μας και την ατάκα «Τρέχεις συχνά;». Το ότι είμαστε δίδυμες εξυπηρετούσε πολύ το concept του σποτ που προωθεί την ιδέα της διπλά δροσιστικής μπίρας και της διπλής απόλαυσης.  
Φένια: Ηταν μια μοναδική εμπειρία και υπήρχε φοβερό team στην παραγωγή. Μάλιστα, με την Amstel αρχίζουμε να εξερευνούμε τη σχέση μας με το αλκοόλ. Η Amstel Radler με 2% αλκοόλ νομίζω, ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ζωής μας.



«Το ότι είμαστε δίδυμες εξυπηρετούσε πολύ το concept του σποτ που προωθεί την ιδέα της διπλά δροσιστικής μπίρας και της διπλής απόλαυσης»

-Πώς πήρατε την απόφαση πέρυσι και εν μέσω οικονομικής κρίσης να επιστρέψετε στην Ελλάδα από την Αγγλία; Ελενα: Δεν ήρθαμε πέρυσι με σκοπό να μείνουμε μόνιμα στην Ελλάδα. Ηρθαμε για διακοπές και για να βοηθήσουμε τη μητέρα μας, η οποία έχει μια σχολή χορού-γυμναστήριο στη Νάουσα, το Body Control. Εκεί διδάσκουμε χορό και επειδή έχουμε τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία κάνουμε και personal training. Ομως κύλησαν τόσο όμορφα τα πράγματα στην Ελλάδα που αποφασίσαμε να μείνουμε. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι του χρόνου δεν μπορεί να επιστρέψουμε Λονδίνο.  
Φένια: Είμαστε τη μισή εβδομάδα στη Νάουσα και την υπόλοιπη στη Θεσσαλονίκη, όπου δώσαμε παραστάσεις σε διάφορα μαγαζιά τα οποία έχουν stage. Επίσης, είχαμε συνεργασίες και στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο πραγματοποιήσαμε την καλλιτεχνική έναρξη για τη διοργάνωση του TEDxAthens στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνεργαστήκαμε με τον Αλέκο Συσσοβίτη στο «Faust» και δώσαμε δύο παραστάσεις. Την άλλη βδομάδα μάλιστα θα συμμετάσχουμε στο event που διοργανώνει ο Ρομπέρτο Καβάλι στο «Island» για το λανσάρισμα των ποτών Cavalli.

-Μιλήστε μου για την πορεία σας στο Λονδίνο. Ελενα: Οταν το 2008 βγήκα νικήτρια στο «So you think you can dance», πήρα την υποτροφία και πήγα Λονδίνο για τρία χρόνια. Τελείωσα το πρώτο μου μεταπτυχιακό πάνω στον σύγχρονο χορό στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance της Βρετανίας και στη συνέχεια έκανα άλλα δύο μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο The Place (London Contemporary Dance School). Παράλληλα, άρχισα να δουλεύω. Ξεχωρίζω τις συνεργασίες μου με τους μεγάλους χορογράφους όπως ο Ισραηλινός Ιντάν Κοέν, η Γιάελ Φλέξερ και η Τρίσα Μπράουν. Δώσαμε παραστάσεις σύγχρονου χορού σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από τις χώρες της Ευρώπης φτάσαμε μέχρι το Ισραήλ. Ακόμα, έχουμε συμμετάσχει μαζί με τη Φένια σε βιντεοκλίπ όπως αυτό της Τίνα Μπάρετ και σε δύο μεγάλα projects με την Τάιρα Φου, στο πλαίσιο των οποίων δίναμε παραστάσεις σύγχρονου χορού σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Revolution στην Αγγλία.  
Φένια: Ακολούθησα την Ελενα στο Λονδίνο και έκανα και εγώ το μεταπτυχιακό μου στον σύγχρονο χορό στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Αμέσως μετά άρχισα να δουλεύω. Ξεχωρίζω τη δουλειά στην οποία συμμετείχα πέρυσι, το «West Side Story - UK Tour». Είχε διάρκεια 13 μήνες και ήταν μοναδική εμπειρία. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η συνεργασία μου με Incandescence το - Circus Theater Company, με το οποίο ταξίδεψα στη Νότια Κορέα όπου δώσαμε 40 παραστάσεις. Αξιο αναφοράς όμως είναι και το event της Bvlgari στο Κόμο της Ιταλίας για τα 125 χρόνια πορείας της εταιρείας όπου συνεργάστηκα με τη χορογράφο Βίκι Μπερνς. Με την ίδια χορογράφο και μαζί και με την Ελενα θα είμαστε τον χειμώνα και στη μουσικοχορευτική παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Λάιζα Μινέλι. 



-Πόσο δύσκολο ήταν για δύο κορίτσια από τη Νάουσα να τα καταφέρουν στο Λονδίνο; Ελενα: Δεν ήταν ποτέ εύκολο, είναι ένας δύσκολος δρόμος γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Σε κάθε οντισιόν περιμένουν 3.000 άτομα, είναι αρκετά ψυχοφθόρο και θέλει γερό στομάχι. Αν είσαι δυνατός χαρακτήρας και κάνεις focus, θα τη βρεις την άκρη. Μάθαμε να δουλεύουμε σκληρά από μικρές, το Λονδίνο ωστόσο μας σκληραγώγησε κι άλλο. Διδαχτήκαμε ότι με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρνουμε.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας; Ελενα: Με δυσκόλεψε ένας τραυματισμός που είχα στο πέλμα, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Είχα πραγματικά φοβηθεί μήπως χαθεί το όνειρό μου.
Φένια: Και εγώ το ίδιο. Αντιμετώπισα έναν τραυματισμό στο πέλμα μου, αλλά στο άλλο πόδι από αυτό της Ελενας. Μάλλον το DNA ευθύνεται στο να έχουμε μέχρι και τους ίδιους τραυματισμούς!

-Οταν βρίσκεστε μακριά, έχετε διαίσθηση η μία για την άλλη; Ελενα: Εχουν συμβεί και ανεξήγητα. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα από τις Πανελλήνιες ήταν ακριβώς τα ίδια ακόμα και στο δεκαδικό, το «κόμμα τρία». Εχει τύχει να δούμε το ίδιο όνειρο, έχουμε ανεξήγητα σκηνικά, αλλά μάλλον έτσι είναι τα δίδυμα.
Φένια: Εχει τύχει να είμαστε σε απόσταση, να έχω ένα περίεργο προαίσθημα και όντως η Ελενα να μην είναι καλά ψυχολογικά.

-Ποιο είναι το όνειρό σας; Ελενα: Θα θέλαμε να καινοτομήσουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα χορού με χορευτές από διαφορετικά είδη χορού -ένα χορευτικό κοκτέιλ-, με την οποία θα δίναμε παραστάσεις σε όλο τον κόσμο έχοντας ως βάση μας όμως την Ελλάδα.



Ο χειμώνας θα τις βρει στο Λονδίνο, στη μουσικοχορευτική παράσταση της χορογράφου Βίκι Μπερνς με πρωταγωνίστρια τη Λάιζα Μινέλι
 
-Προτιμάτε τους Αγγλους ή τους Ελληνες άντρες; Ελενα: Χωρίς δεύτερη σκέψη τους Ελληνες.
Φένια: Αλλη νοοτροπία, οι Αγγλοι δεν διεκδικούν και δεν είναι αυθόρμητοι. Εξάλλου, οι Ελληνες είναι πιο όμορφοι εμφανισιακά και έχουν χιούμορ.

-Εχετε ζήσει τον μεγάλο έρωτα; Ελενα: Ναι, και νιώθω πολύ τυχερή. Εχω βιώσει ακραία συναισθήματα. Οι καλλιτέχνες είμαστε των ακραίων συναισθημάτων και οι αντιδράσεις μας είναι έντονες. Δεν είμαι flat, είμαι μάλλον των εντάσεων. Δεν ζω χωρίς ένταση.
Φένια: Εχω ερωτευτεί έντονα, και εγώ είμαι των έντονων συναισθημάτων. Δεν μπορώ να βάλω όρια στον έρωτα.
   
-Εχετε ονειρευτεί τον γάμο σας; Ελενα: Ναι, θα θέλαμε να παντρευτούμε την ίδια μέρα, μαζί, θα ήταν τέλειο. Βέβαια, αυτά δεν προγραμματίζονται, αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν αφορά στο άμεσο μέλλον αλλά πολύ αργότερα.
Φένια: Θα ήταν ωραία ιδέα να βιώσουμε και το μυστήριο του γάμου μαζί. Οπως είπε και η Ελενα, όμως, είναι κάτι που αργεί ακόμη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης