ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 65.000 οπαδοί και συρματοπλέγματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 65.000 οπαδοί και συρματοπλέγματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

Στον επαναληπτικό του 1-1 - Αποφασισμένες και οι δύο ομάδες για την πρόκριση - Τα πλάνα των δύο προπονητών - Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 65.000 οπαδοί και συρματοπλέγματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι
Όλα είναι για το ντέρμπι του Κύπελου μεταξύ  ΑΕΚ και Ολυμπιακού σε ένα κατάμεστο, με περισσότερους από 65.000 φιλάθλους των γηπεδούχων,  ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 1-1 για την προημιτελική φάση του θεσμού.  

Ο Τραϊνός Δέλλας έχει ρίξει μεγάλο βάρος  στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας αφού οι παίκτες του για πρώτη φορά θα αγωνιστούν μπροστά σε τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμου, που θα ασκήσει πίεση για την πρόκριση.

Το πλάνο  του κιτρινόμαυρου προπονητή προβλέπει ασφυκτική πίεση μπροστά στην αντίπαλη εστία, ανάπτυξη από τα άκρα με παιχνίδι κατοχής  και ασταμάτητο τρέξιμο ώστε να αποσυντονίσει τους φιλοξενούμενους.  

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα ο «Κολοσσός» έχει καταλήξει:  Ανέστης τερματοφύλακας, Μπακάκης δεξί μπακ, Σοϊλέδης αριστερό μπακ, Τζανετόπουλος – Κολοβέτσιος στόπερ, Γιόχανσον, Ανάκογλου δίδυμο στα χαφ, Μάνταλος σε  επιτελικό ρόλο, Πλατέλλας,  Μπαρμπόσα  στα πλάγια της επίθεσης και Αραβίδης στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός
 
Ο Βίτορ Περέιρα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για την σημασία του αγώνα με την ΑΕΚ σε μία προσπάθεια να  τους τονώσει την ψυχολογία:  «Είναι το πιο μεγάλο ματς μέχρι το επόμενο. Το πιο σπουδαίο που μας περιμένει αυτήν την στιγμή και θα πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε πολύ καλά, να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κλείσουμε την σεζόν με το νταμπλ. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη σημασία και αξία για όλους εμάς».

Όσον αφορά στην ενδεκάδα ο προπονητής των ερυθρόλευκων  προβληματίζεται  για δύο θέσεις. Η μία είναι του τερματοφύλακα  με τον Ρομπέρτο να έχει προβάδισμα στο  να χριστεί βασικός αντί του Μέγιερι που αγωνίζετια σε όλους τους αγώνες κυπέλου  και η άλλη για το αριστερό άκρο της επίθεσης, όπου αμφιταλαντεύεται μεταξύ του Κασάμι και του Αφελάι.
Στο κέντρο της άμυνας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μποτία θα κάνει την επανεμφάνισή του  στον Σιόβα. Ο Μαζουακού θα είναι στο ένα άκρο και ο Σαλίνο στο άλλο αντί του τραυματία, Ελαμπντελαουί.

Ο Μανιάτης και ο Μιλιβόγιεβιτς θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Η θέση του Τσόρι Ντομίνγκες στην 11άδα είναι αδιαμφισβήτητη ενώ  ο Ντοσεβί φαίνεται να έχει το μεγάλο προβάδισμα για να ξεκινήσει στο ένα άκρο.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αρχίσει ο Χάρα αντί του τραυματία Μήτρογλου.
 
Μέτρα ασφαλείας
 
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και συρματοπλέγματα στην τάφρο του ΟΑΚΑ  πήρε  η αστυνομία ενόψει του επαναληπτικού αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Ο σχεδιασμός προβλέπει  δίχτυα ασφαλείας μπροστά από το «πέταλο» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ αλλά και την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών καθώς και εκατοντάδων ανδρών από εταιρεία ασφαλείας. Το παρών στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καθώς αναμένεται να δεχθεί την πρόκληση που του έχει γίνει από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Η ανακοίνωση
 
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρακαλεί τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που θα προσέλθουν στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τετάρτη 11/3, να προσέξουν τα παρακάτω:
 
Να προσέλθουν στο γήπεδο νωρίς για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα σημεία πρόσβασης και ελέγχου.
 
Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν για τον σκοπό αυτό τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα δηλαδή στις 16:00.

Να μην κατέχουν απαγορευμένα αντικείμενα όπως αυτά περιγράφονται στους κανόνες ασφαλείας γηπέδων και από την αθλητική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα λέιζερ, καπνογόνα, κροτίδες, φωτοβολίδες κλπ, καθώς η χρήση τους εκτός από την πιθανή σύλληψη του χρήστη θα έχει ως αποτέλεσμα τη βέβαιη τιμωρία της ομάδας με διακοπή του αγώνα και εξοντωτικά πρόστιμα.
 
Να υπακούουν στις υποδείξεις των αρμοδίων και να αποφεύγουν οποιαδήποτε προστριβή μαζί τους αφού στόχος όλων μας είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να βλάψει την ομάδα μας.
 
Κανείς να μην προσέλθει στο ΟΑΚΑ αν δεν έχει προηγουμένως προμηθευτεί εισιτήριο και αφού εισέλθει στη θύρα θα πρέπει να καθίσει άμεσα στη θέση που αναγράφει το εισιτήριό του ή το διαρκείας του και να μην μετακινείται από εκεί.
 
Λόγω της παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων στο γήπεδο έχει προβλεφτεί να υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός διασωστών και γιατρών περιμετρικά των θυρών για να παρέχουν πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί.
 
Τέλος για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων έχει τοποθετηθεί έξτρα σήμανση σε όλους τους χώρους εντός του Σταδίου.
 
Αύριο το βράδυ ευχή όλων μας είναι να ζήσουμε ένδοξες στιγμές και να συνοδευτούν οι προσπάθειες της ομάδας μας με μια μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης