Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Φιλική νίκη πριν την Σλάβια

Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Φιλική νίκη πριν την Σλάβια

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή εικόνα στο φιλικό με την Φόλενταμ, νίκησε 2-1 χάρη σε γκολ των Κουρμπέλη και Καρλίτος, και πάει με καλή ψυχολογία στην Πράγα για το παιχνίδι με τη Σλάβια

5652959
Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" πριν τα παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας είχε να διαχειριστεί τρεις απουσίες ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών που χάλασαν τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σεμπάστιαν Παλάσιος, Αϊτόρ και Χουάνκαρ υποφέρουν από ίωση και έμειναν εκτός αποστολής.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν. Δεξιός μπακ ο Κώτσιρας, αριστερός ο Γκάνεα και ο Μάγκνουσον με τον Βέλεθ οι δύο στόπερ. Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο δεξί φτερό ο Βαγιαννίδης, στο αριστερό ο Καμπετσής και στη κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης, ο οποίος στο 33' έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω αδιαθεσίας και αντικαταστάθηκε από τον Καρλίτος που έπαιξε αριστερός εξτρέμ και φορ ο Καμπετσής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clrj3jgw7esx)


Στο 46' Πούγγουρας και Σάρλια πήραν την θέση των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Στο 61' πέρασαν στο ματς οι Μπρινιόλι, Ρούμπεν, Σαρδέλης και Φρόκου ενώ στο 76' οι Κρυπαράκος, Ηλιάδης, Σάντσες και Σιδεράς.

Διάθεση, ανωτερότητα, καλή εικόνα και σούπερ Βαγιαννίδης
Παρά τις πολλές απουσίες και το σχήμα που δεν θα δούμε... ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ομάδα. Καλή κυκλοφορία, καλές μεταβάσεις, αποτελεσματικό πρέσινγκ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν το απόλυτο αφεντικό πάνω στο χορτάρι, η Φόλενταμ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ο τρόπος που παρατάχθηκε βοήθησε το Τριφύλλι να βρίσκει πολλούς χώρους προς εκμετάλλευση. Στο 8᾽ο Βαγιαννίδης έκανε ένα τρομερό σλάλομ αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρε των Ολλανδών και στη συνέχεια ο Καμπετσής σε κενό τέρμα έκανε... τσαφ, χάνοντας ένα ''σίγουρο'' γκολ.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clrimm4jpy1l)


Η υπεροχή των ''πρασίνων'' καρποφόρησε στο 34' όταν ο κορυφαίος του ημιχρόνου, Γιώργος Βαγιαννίδης κέρδισε πέναλτι. Ο Κουρμπέλης ευστόχησε και άνοιξε το σκορ ενώ στην συνέχεια οι ''πράσινοι'' αν ήταν πιο προσεκτικοί θα είχαν δημιουργήσει πολύ περισσότερες καθαρές ''ευκαιρίες''.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clrht8q8fqah)


Γκολάρα Καρλίτος και ''διπλό μέσα στη Πράγα''
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει πολλούς χώρους αλλά να έχει εκνευριστικές επιλογές στο επιθετικό τρίτο και να χάνει τα... άχαστα. Ο Καμπετσής στο 50' άργησε στο τετ α τετ, στο 56' πάλι σε τετ α τετ πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του δεν ήταν τέτοιο που θα περνούσε την γραμμή και στο 58' ο Ελ Καντίρι με τρομερό σουτ έκανε το 1-1.

O Kαρλίτος στο 76' με τρομερή σουτάρ έκανε το 2-1, με τους Ολλανδούς να απειλούν με τον Ζεφούιτ στο 80'. Παρά τις πάρα πολλές αλλαγές ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε το άναρχο παιχνίδι των Ολλανδών αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει ακόμη ένα γκολ, με τον Ηλιάδη στο φινάλε να έχει μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clri17agpas1)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

ΦΟΛΕΝΤΑΜ (Βιμ Γιόνκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clrjh8qw2h0p)


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Αναλυτικά οι βάσεις - Οι Σχολές με την μεγαλύτερη πτώση

Γιάννης Μιχαηλίδης: Γιατί δεν αποφυλακίστηκε υπό όρους - Τι δηλώνουν οι συνήγοροί του

Σίφνος - Γιατροί μιλούν για τον θάνατο του φοιτητή: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές επιπλοκές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης