Ο Κέιν παραμένει εγκλωβισμένος και η Σίτι... παραμονεύει

Ο Κέιν παραμένει εγκλωβισμένος και η Σίτι... παραμονεύει

O Χάρι Κέιν δε φαίνεται ευτυχισμένος και τα 280 «εφιαλτικά» λεπτά που έχει ζήσει στη φετινή Premier League μαρτυρούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται

kain_city_xr
Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά πέντε ματς χωρίς γκολ στην Premier League ο Χάρι Κέιν! Γυρίζοντας πίσω το χρόνο κάτι τέτοιο θα βρούμε τον Αύγουστο του 2016. Οι φίλοι της ομάδας ονειρεύτηκαν τίτλο έπειτα τις τρεις πρώτες στροφές και τώρα βλέπουν τον εφιάλτη της αποτυχίας να πλανάται πάνω από το Βόρειο Λονδίνο. Η τριάρα από την Άρσεναλ τους σόκαρε, μα περισσότερο «πάγωσαν» με τον αρχηγό τους, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος χωρίς τέρματα.

Οι Λονδρέζοι δεν ανησυχούν, αλλά φοβούνται πως ο αρχηγός θα κάνει τη χειρότερη χρονιά του! Είναι ψυχολογικός ο λόγος;

Θα έπρεπε να είναι η τρίτη πιο μεγάλη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όμως ο Χάρι Κέιν την… ακύρωσε. Ναι, ακύρωσε τη μετακίνησή του από την Τότεναμ στη Σίτι. Ο 28χρονος ήταν αυτός που τιτίβισε για το γεγονός πως θα συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου του Νούνο Εσπίριτο Σάντο για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Πάσος Φερέιρα στο Europa Conference League. Είχε ενημερώσει ήδη από το απόγευμα εκείνης της ημέρας τον Πορτογάλο πως δεν άλλαζε πόλη.

Αν δει κανείς το πως κύλησε η ιστορία μπορεί το τέλος της να προκαλεί και λίγο έκπληξη. Η κατάληξη και η κατάσταση όμως δεν άλλαξε. Ο Κέιν παίζει ακόμα για την Τότεναμ κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Η Σίτι παραμένει χωρίς έμπειρο φορ μετά την αποχώρηση του Αγουέρο ως free agent για να πάει στη Μπαρτσελόνα και ο Ντάνιελ Λέβι ακόμα παίρνει τις αποφάσεις στην Τότεναμ. Κακές; Καλές; Αυτός παραμένει το αφεντικό και ο Κέιν είναι άσφαιρος στην Premier League.

Μετά από μήνες συζητήσεων η κατάσταση δεν άλλαξε. Ο Λέβι ήταν έξαλλος από τον τρόπο που θέλησε να αποχωρήσει ο 28χρονος. Η Σίτι προσέφερε πέντε παίκτες τον Μάιο και 75 εκατ. λίρες συν 25 ακόμα τον Ιούνιο και μετά δεν έκανε άλλη κρούση. Η Σίτι ήταν διατεθειμένη να δώσει 120 εκατομμύρια, όμως ο Λέβι αρνήθηκε να κάνει διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Οι Λονδρέζοι επέβαλαν πρόστιμο στον Κέιν για το διάστημα που καθυστέρησε την ένταξή του στις προπονήσεις του συλλόγου. Οι δύο ομάδες σταμάτησαν να συζητούν από τον Ιούλιο και η μεταγραφή «πάγωσε» για τα καλά για εβδομάδες παρά τις ελπίδες του Κέιν για deal.

O αρχηγός δείχνει εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση όπου δεν κατακτά τρόπαια, ενώ το συμβόλαιο με την Τότεναμ είναι εκεί για να του θυμίζει πως δεν μπορεί να φύγει. Ένα ακόμα καλοκαίρι χωρίς μεταγραφή…

Ο Κέιν φέτος δε δείχνει ορεξάτος, δεν πρεσάρει με τον ίδιο τρόπο και δεν κυνηγάει το ίδιο τις χαμένες μπάλες. Κοιτάζει περισσότερο να εκμεταλλευτεί καθοριστικές στιγμές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φυσική κατάσταση και γενικά η ετοιμότητα του έχει επηρεαστεί από τους επτά σοβαρούς τραυματισμούς , αλλά και την κακή ψυχολογία.

Ο Κέιν δεδομένα δεν αξίζει σκληρή κριτική για όλο αυτό. Αντίθετα αξίζει επαίνους για το γεγονός ότι έκανε το come back του τόσες φορές. Ο αρχηγός δεν έχει την έκρηξη, την ένταση και την επιτάχυνση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς δεν ξέρει γιατί…

Είναι μόνο αυτό; Η Τότεναμ του Σάντο δεν... ταιριάζει στον αρχηγό. Η ομάδα έχει εννέα σουτ μέσο όρο ανά ματς, το χαμηλότερο από το 2004, ενώ η κατοχή δεν ξεπερνά το 44%. Με την Τότεναμ να βασίζεται σε αυτές τις γρήγορες αντεπιθέσεις, αντί να πιέζει μπροστά και να επιτρέπει στον Κέιν να μπει σε επικίνδυνες θέσεις, ο 28χρονος έχει κάνει ελάχιστες προσπάθειες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

O Χάρι Κέιν δε φαίνεται ευτυχισμένος και η κακή ψυχολογία βγαίνει στο γήπεδο, ίσως επηρεάζει και τον Σον, με τον Γκάρι Νέβιλ να τονίζει για το δίδυμο «Είναι σα να έσκασαν μπαλόνια σε ένα πάρτι». Λίγους μήνες μετά το «Χρυσό Παπούτσι», ο αρχηγός δεν έχει καταφέρει σε 280 αγωνιστικά λεπτά να βρει δίχτυα.

Eνα… διαρκές hangover έχει φέρει τον Κέιν στα όριά του και η Σίτι παραμονεύει!

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» και... «ουγκτιουμπ» δύο από τις 4 ιστοσελίδες που διαδίδουν fakenews για την covid

Μητσοτάκης από Παρίσι: Η Ελλάδα αποκτά 3+1 φρεγάτες Belh@rra - Σύμφωνο στρατιωτικής συνδρομής εάν υπάρξει επίθεση

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και άγριο ξύλο με καδρόνια έξω από σχολείο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης